Poništena presuda Oliveru Ivanoviću

Wikimedia Commons: Оливер Ивановић

Wikimedia Commons: Оливер Ивановић

Apelacioni sud u Prištini ukinuo je osuđujući deo presude u slučaju Olivera Ivanovića, koji se odnosi na 1999. godinu i potvrdio oslobađajući deo presude,koji se odnosio na 2000. godinu. Po rečima advokata Ljubomira Pantovića, odluka Apelacionog suda potvrdila je da je oslobađajući deo presude završen, a da će prvi deo zbog kojeg je Ivanović osuđen na devet godina zatvora,biti vraćen na ponovni postupak.

„Čak je u jednom delu obrazloženja odluke Apelacionog suda navedeno da je nejasno zašto je Oliver Ivanović osuđen“, ističe advokat Pantović dok u Građanskoj inicijativi „Srbija, demokratija pravda“ (G.I. SDP),očekuju da posle višegodišnje nepravde zaživi pravda i da će se Oliver uskoro naći među prijateljima i porodicom.

Podsećamo, Olivera Ivanovića, lidera G.I. SDP osudio je Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici za navodno delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Iako se, bez obzira na ovu odluku suda, Ivanoviću i dalje produžava pritvor, advokati odbrane ističu očekivanja da je obaveza prvostepenog veća da što pre donese odluku o ukidanju pritvora u kojem se Ivanović nalazi od 27 januara 2014 godine.

Anđelka Ćup