С. Симић се састао са делегацијом америчких конгресмена

Шеф посланичког клуба Српске листе Славко Симић, састао се данас са делегацијом Америчких конгресменима која борави на Косову и Метохији и разговарао о политичком, економском, и безбедносном  положају Срба, саопштено је из Српске листе.

Амерички конгресмени су изразили заинтересованост за унапређење свих видова сарадње и подршке српској заједници на Косову, како би им омогућили стратешко и јаче позиционирање на локалном и централном нивоу у циљу остваривања загарантованих права.

Симић је конгресмене упознао са ставом Српске листе да не учествује у раду централних институција, због закона који су усвојени у Скупштини, а који, како је устврдио, имају једнострану правну основу. Он је поновио да је српска страна била искључена из процеса израде и усвајања спорних закон.

Делацији америчких конгресмена Симић је пренео став српске заједнице која захтева да се отклони сваки вид фустрације и тензија како би процес нормализације односа између албанске и српске заједнице могао да се настави.

Шеф посланичког клуба изразио је очекивања да ће у Бриселу Приштина са делегацијом Београда договри и дефинише процес успостављања Заједница српских општина. Само формирањем ЗСО, Срби на Косову и Метохоји постаће потпуно равноправан у управљању институцијама и доношењу одлука, закључио је председник листе Српска Славко Симић.