Нова донација италијанских карабинијера болници у Грачаници

Фото ГрачаницаОнлајн: nasagracanica

Представници карабинијера, италијанске јединице у саставу КФОРа, донирали су болници у Грачаници мултифункционални монитор за праћење виталних функција пацијената.

Болница у Грачаници има од данас на одељењу интензивне неге савремени мултифункционални монитор, Бионет БМ7, са комплетном опремом за мерење крвног притиска, пулса, температуре и других виталних функција пацијената, саопштава Информативна служба општине Грачаница. Апарат у вредности од 4.800 евра, италијански карабинијери су уручили особљу болнице, уз присуство градоначелника Грачанице, Владете Костића и директора општинског одељења за здравство, Александра Поповића.

„Већ дуже време имамо добру сарадњу са представницима болнице, као и локалне самоуправе и захваљујући том пријатељству, од надлежних смо сазнали да је овакав апарат неопходан. И даље ћемо помагати онолико колико је у нашој моћи“, казао је италијански пуковник Микеле Салво, уручујући поклон.

На исказаној хуманости и доброј сарадњи, италијанским карабинијерима, захвалио се Владета Костић, председник општине Грачаница.

„Карабинијери су увек излазили у сусрет овој здравственој установи и драго нам је да се та пракса наставља. Као председнику општине Грачаница посебно ми је драго што бринете и за безбедност. Желим да знате да се уз ваше присуство, Срби у нашој општини осећају безбедније и да највише поверења наш народ има управо у КФОР и у карабинијере“, истакао је Костић.

У име болнице у Грачаници, хирург Драган Перић захвалио се на, како је рекао, веома значајном и потребном апарату, а делегација карабинијера је после обиласка болнице у Грачаници, обишла и болницу у Лапљем Селу.

Анђелка Ћуп