Oliver Ivanović u kućnom pritvoru

Wikimedia Commons: Оливер Ивановић

Wikimedia Commons: Оливер Ивановић

Međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredilo je kućni pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. Ivanović je u zatvorskom pritvoru proveo 33 meseca.

Oliveru Ivanoviću je ukinut zatvorski pritvor, a umesto toga određen mu je kućni pritvor, potvrdio je RTS-u Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović. Advokat Nebojša Vlajić je rekao da će odluka ponovo biti razmatrana nakon isteka dva meseca, a da će početkom marta biti održana statusna konferencija o utvrđivanju datuma novog suđenja.

„Završila se samo jedna faza, predstoji borba da se dokaže da sam apsolutno nevin. Svi koji me znaju, i Srbi i Albanci, znaju da ja nemam nikakve veze s tim zločinom, ali moram da ubedim i Sudsko veće u to. Težak je put, ali ja ću to sada preći, prošao sam mnogo toga, proći ću i ovo“, rekao je Oliver Ivanović danas kada ga je vozilo pritvorske jedinice prebacilo u njegov porodični stan.

Sudskom veću je danas predsedavala Roksana Komša, koja je Ivanovića u prvostepenom postupku osudila na devet godina zatvora za navodno počinjen ratni zločin. Današnja odluka suda je doneta bez prisustva javnosti.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Ivanović biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu se omogući odbrana sa slobode.

Izvor: RTS

Anđelka Ćup