Opštine sa Kosova i Metohije na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu vina

Фото ГрачаницаОнлајн: Велика Хоча

Фото ГрачаницаОнлајн: Велика Хоча

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje promociju turističkih potencijala Kosova i Metohije na 39. Međunarodnom sajmu turizma i predstavljanje srpskih vinarija iz pokrajine na 8. Međunarodnom sajmu vina, koji će biti održani u Beogradu od 23. do 25. februara, saopštila je Informativna služba Kancelarije za KiM.

Turističku ponudu južne pokrajine, kako se kaže u saopštenju, u hali 4, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Prizren i Štrpce.

Tokom tri dana, na sajmu će biti predstavljeno kulturno blago Kosova i Metohije, banjski i planinski turizam i prirodna bogatstva pogodna za organizovanje različitih sadržaja komercijalnog karaktera. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju i sa potencijalima zdravstvenog turizma, kapacitetima banja sa termo-mineralnim izvorima, kao i sa ponudom ski-centra Brezovica, koji je, i pored toga što je bio jedno od najpopularnijih skijališta u regionu, danas neotkriveni biser za mlađe generacije ljubitelja zimskih sportova.

U hali 2b, takođe na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće se nekoliko vinarija iz Orahovačkog vinogorja, a među njima i Dečanska vinica, u kojoj nadaleko čuveno vino proizvode monasi manastira Visoki Dečani. Najveći broj vinarija koje će izlagati svoje proizvode na Sajmu vina su iz Velike Hoče, koja vekovima živi i razvija se zahvaljujući vinogradarstvu, a hočanska vina su među najpoznatijim brendovima Srbije, zaključuje se u saopštenju.

 

Anđelka Ćup