Српска листа: Месић осведочени србомрзац

Српска листа

Поводом изјаве Стјепана Месића да очекује брз повратак Рамуша Харадинаја на Косово из Француске, где је ухапшен на основу међународне потернице Републике Србије, саопштењем се огласила Српска листа. У саопштењу, Српска листа назива Месића „рушитељем државе и поносним учесником у изазивању крвавог братоубилачког рата, човеком који се поноси својом улогом у разарању државе чији је нестанак гирнуо у рат и страдање милионе Срба, Муслимана и Хрвата”.

Месић се придружио листи албанских лобиста, који су за крвави новац, стечен трговином наркотицима и људским органима, спремни да учине све, чак и да ратне злочинце називају својим пријатељима”, каже се у саопштењу Српске листе достављеном медијима.

Подсећајући на тренутну ситуацију у Вуковару, где се српском народу поново прети, Српска листа сматра да је Месићева изјава опасна и узнемиравајућа.

„Српски народ не може да се разочара или да буде увређен тиме што је у ред његових непријатеља, још једном стао отворени и осведочени србомрзац и човек сумњивог морала попут Месића“, закључује се у саопштењу Српске листе, уз напомену да Стјепан Месић није способан да покаже ни минимум поштовања за српске жртве, али и за жртве рата уопште.

Подсећамо, Стјепан Месић се јуче у Приштини састао са косовским премијером Исом Мустафом и руководством Алијансе за будућност Косова, јавили су приштински медији на албанском.

Анђелка Ћуп