fbpx

Na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, izuzetno interesovanje za štand Turističke organizacije Gračanice

Штанд Туристичке организације Грачанице, на међународном сајму туризма

Штанд Туристичке организације Грачанице, на међународном сајму туризма

Štand Turističke organizacije Gračanice, na međunarodnom sajmu turizma, bio je izuzetno posećen. Zadatak zaposlenih u organizaciji, kao i lokalne samouprave, jeste dalje predstavljanje turističkih potencijala Gračanice, ali i predstavljanje bezbednosne situacije potencijalnim turistima, koja je trenutno zadovoljavajuća.

Na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, štand Turističke orgaizacije Gračanice je bio izuzetno posećen, kaže direktor te organizacije, Boban Petrović. Ove godine, ostvarena je saradnja sa nekoliko turističkih organizacija u zemlji i regionu, ali i svetu, dodao je Petrović, naglasivši da uspeha ne bi bilo da nema apsolutne podrške opštine Gračanica.

„Posetioci našeg štanda najviše su se interesovali za viteški festival „Šild“, koji će se ove godine održati u okviru Vidovdanskih svečanosti od 23. do 25. juna. Podelili smo preko 500 turističkih vodiča, više od 2.000 flajera, imali smo desetak sastanaka sa agencijama i već su najavljene posete Tajvanaca, Japanaca itd.“, rekao je Petrović Informativnoj službi opštine Gračanica.

Štand Turističke organizacije Gračanice, obišao je i prvi čovek ove opštine, Vladeta Kostić, sa direktorima opštinskih odeljenja, a u poseti sajmu je bili su i zamenikom kosovskog premijera Branimir Stojanović. Izražavajući zadovoljstvo postignutim rezultatima u razvoju turizma u opštini Gračanica, Kostić ističe da bi rezultati bili i bolji da ne postoji još uvek problem sa bezbednosnom situacijom, odnosno sa percepcijom potencijalnih turista o stanju na Kosovu.

„Neke ankete koje su rađene pokazuju da su ljudi raspoloženi da u Gračanicu ne dolaze na jedan dan, već i na produženi vikend. Ali ono što je najveći problem u razvoju turizma kod nas, jeste strah za bezbednost i mi moramo u narednom periodu da pokušamo da oslobodimo ljude, da ih ohrabrimo da slobodno dođu kako bismo ih upoznali sa onim čime raspolažemo, jer na kraju krajeva i mi sa svojim porodicama živimo u Gračanici“, kazao je Kostić prilikom posete Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Osim Gračanice, turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili su i opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Štrpce i Prizren u okviru štanda Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: