Далибор Јевтић: За интересе Срба смо спремни да платимо било коју цену

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Било је покушаја појединаца да разбију јединство политичких представника Срба на Косову, али им то није успело, највише захваљујући премијеру Србије, Александру Вучићу, сматра Далибор Јевтић, министар за заједнице и повратак у Влади Косова. Српски представници ће и даље радити у интересу српског народа и управо због тога данас не учествују у раду косовских институција. За српске интересе су спремни да плате било коју цену, а Заједница српских општина (ЗСО) се мора формирати у складу са договором у Бриселу и мора да одговори на животне потребе Срба.

Јединство у Српској листи и уопште међу представницима Срба у косовским институцијама постоји, изјавио је данас у Великој Хочи, министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић.

„Неко јесте покушао да разбије наше јединство на начин који је свима познат, односно да одређени број посланика одвоји од Српске листе, али у томе нису успели. Због тога смо превасходно захвални председнику Владе Републике Србије, Александру Вучићу, који је помогао да се тако нешто не деси“, рекао је Далибор Јевтић, наглашавајући да је изазова увек било и да ће их увек бити.

По Јевтићевим речима, српски политичари инсистирају на свему што ће допринети бољем животу Срба на овим просторима и спремни су да због тога плате било коју политичку цену. Тренутно неучествовање у раду косовских институција је такође по Јевтићевом мишљењу, у интерсу српског народа на Косову.

Заједница српских општина мора да се формира на начин на који је то договорено у Бриселу, сматра министар за повратак и заједнице у Влади Косова.

„Нас форма не интересује, интересује нас суштина, а суштина је да ЗСО мора да буде институција која ће одговорити на животне потребе Срба у сфери образовања, културе, здравствене заштите и свега онога што чини живот, економије пре свега и ја очекујем да се управо на тај начин крене и направи први корак. Зато инсистирамо на том првом кораку који је изузетно важан. Очекујем да се то и деси, оптимиста сам, јер да нисам не бих се бавио овим послом. Да ли је тешко? Па ако смо чекали свих ових година, сачекаћемо још мало времена да ипак дођемо до тог циља“, истакао је Далибор Јевтић

Јевтић није желео да коментарише натписе приштинских медија на албанском, да је адвокат Рамуша Харадинаја поднео тужбу против Српске листе за клевету.


Фото ГрачаницаОнлајн: Саша Милосављевић

Мештане Велике Хоче, данас је са министром за повратак и заједнице у Влади, посетио и Саша Милосављевић, посланик у Скупштини Косова. Он је новинарима рекао да се још не зна када ће се посланици Српске листе вратити у скупштинске клупе.

“Када се озбиљно крене у формирање ЗСО, онако како је договорено у Бриселу, ми ћемо се вратити у институције”, изјавио је Милосављевић.


Анђелка Ћуп

Save