Predstavnici Srba sa KiM razgovarali sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem

Ministar poljoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović sastao se i razgovarao sa predstavnicima kososvskih Srba o problemima srpskih poljoprivrednika na KiM i mogućnostima da im se pomogne. Razmotreni su predlozi za nove projekte i inicijative za pomoć srpskoj poljoprivredi na KiM.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović je istakao da je jedan od najvećih problema poljoprivrednika južno od Ibra malo tržište za plasman robe, nedostatak pogona za preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i nepostojanje savetodavne službe.

„Srpsko stanovništvo na Kosovu se mahom bavi poljoprivredom, danas smo sa ministrom Nedimovićem razgovarali o mogućim projektima koje bi zajedno pokrenuli i složili smo se da treba nastaviti rad na zajedničkim projektima i inicijativama. Imamo mnogo vrednih ljudi koji proizvode, ali se zbog nepostojanja tržišta suočavaju sa problemom viška robe koja propada. Razgovarali smo o pokretanju proizvodnih pogona, koji bi otvorili nove mogućnosti za ljude koji žele da rade“, rekao je Stojanović.

Predsednik Opštine Gračanica Vladeta Kostić, dekan Poljoprivrednog fakulteta Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Božidar Milošević, načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Petković, predsednik Privremenog organa Priština Ljubinko Karadžić, savetnik zamenika premijera Milan Stolić, direktor Departmana za poljoprivredu Opštine Gračanica Dragiša Stojanović, direktor za ekonomski razvoj Opštine Gračanica Aleksandar Mihajlović, savetnik zamenika premijera i menadžer projekta „Naš plan“ Dejan Radivojević i poslanik Srđan Popović prisustvovali su sastanku sa ministrom poljoprivrede, saopšteno je iz Kabineta zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića.