Ђурић члановима (COELA): Приштина избегава да спроведе договорено

Фото: Канцеларија за КиМ

Приштина активно избегавала да спроведе споразуме постигнуте у Бриселу, чиме је угрожено остваривање основног циља дијалога, а то је бољи живот грађана на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић на састанку са члановима Радне групе Савета Еврипске Уније, које је информисао о даљем току дијалога Београда и Приштине.

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са члановима Радне групе Савета Европске уније за проширење (COELA) и том приликом их информисао о току дијалога Београда и Приштине и проблемима српског народа на Косову и Метохији.

Ђурић са члановима (COELA), Фого: Канцеларија за КиМ

Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, Ђурић је поручио да је Београд заинтересован за наставак дијалога уз посредовање ЕУ и изразио забринутост због чињенице да разговора експертских тимова у Бриселу није било од новембра. Директор Канцеларије за КиМ је навео да је у том периоду Приштина активно избегавала да спроведе споразуме постигнуте у Бриселу, чиме је угрожено остваривање основног циља дијалога, а то је бољи живот грађана у покрајини.

Посебно се осврћући на проблеме српског народа на КиМ, Ђурић је истакао да Београд доследно инсистира да се Заједница српских општина формира у складу са договорима постигнутим у Бриселу и да је неопходно да ЕУ, као посредник у дијалогу, осигура спровођење договореног. Како је истакао, Београд  инсистира и на томе да у дијалог буду уврштене све теме од интереса за српски народ на КиМ, али да до сада није наишао на разумевање осталих учесника у процесу.