ДСС: Опрезно са активистима СНС, политичка уверења приватна ствар сваког појединца

Фото: Лого

Демократска странка Србије (ДСС) скреће пажњу грађанима да буду веома опрезни при сусрету са активистима Српске напредне странке (СНС) који долазећи на врата, сакупљају информације које се касније брутално, на њихову штету злоупотребљавају, наводи се у саопштењу.

Подаци о грађанима које активисти на овај начин прибављају користе се за формирање базе података о чланству, симпатизерима других странка и политичким опредељењима појединаца и њихових породица. Они се касније употребљавају приликом доношења одлука о запошљавању у јавном сектору: јавним предузећима, локалној самоуправи и институцијама образовања, здравства, културе, наводи ДСС.

Приликом подношења извештаја са терена, активисти СНС су странци дужни да наведу сазнања о политичким ставовима сваког од анкетираних грађана до којих су дошли током тзв. кампање од врата до врата и посебно да упишу грађане који су показали јасно испољен непријатељски однос према СНС.

Подсећамо грађане да су политичка уверења приватна ствар сваког појединца у која нико нема право да задире. Они нису дужни да било коме дају информације о својој страначкој припадности, политичким уврењима, одлуци да ли ће и како гласати и друге сличне информације. Најцелисходније је анкетаре игнорисати и на уљудан начин испратити са врата, закључује се на крају саопштења које је нашој редакцији проследила Информативна служба ДСС.