DSS: Oprezno sa aktivistima SNS, politička uverenja privatna stvar svakog pojedinca

Фото: Лого

Demokratska stranka Srbije (DSS) skreće pažnju građanima da budu veoma oprezni pri susretu sa aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) koji dolazeći na vrata, sakupljaju informacije koje se kasnije brutalno, na njihovu štetu zloupotrebljavaju, navodi se u saopštenju.

Podaci o građanima koje aktivisti na ovaj način pribavljaju koriste se za formiranje baze podataka o članstvu, simpatizerima drugih stranka i političkim opredeljenjima pojedinaca i njihovih porodica. Oni se kasnije upotrebljavaju prilikom donošenja odluka o zapošljavanju u javnom sektoru: javnim preduzećima, lokalnoj samoupravi i institucijama obrazovanja, zdravstva, kulture, navodi DSS.

Prilikom podnošenja izveštaja sa terena, aktivisti SNS su stranci dužni da navedu saznanja o političkim stavovima svakog od anketiranih građana do kojih su došli tokom tzv. kampanje od vrata do vrata i posebno da upišu građane koji su pokazali jasno ispoljen neprijateljski odnos prema SNS.

Podsećamo građane da su politička uverenja privatna stvar svakog pojedinca u koja niko nema pravo da zadire. Oni nisu dužni da bilo kome daju informacije o svojoj stranačkoj pripadnosti, političkim uvrenjima, odluci da li će i kako glasati i druge slične informacije. Najcelishodnije je anketare ignorisati i na uljudan način ispratiti sa vrata, zaključuje se na kraju saopštenja koje je našoj redakciji prosledila Informativna služba DSS.