Никола Ковачевић из Грачанице брани боје Србије у Аустрији

Фото: ГрачаницаОнлајн

Седамнаестогодишњи Никола Ковачевић из Грачанице учествоваће на такмичењу светског купа у фул контакту које ће се 20. априла ове године одржати у аустријском граду Инзбруку. Никола ће се борити за репрезентацију Србије и браниће боје наше земље у дисциплини К1 и фул контакт, у категорији јуниора до 91 кг.

На првенству Србије, које је крајем фебруара одржано у Нишу, млади кик боксер из Грачанице је у дисциплини К1 у категорији јуниора освојио злато, чиме је испунио услов да се такмичи за рерпезентацију Србије на светском првенству које се већ у априлу одржава у Аустрији.

„Не могу да опишем колико сам поносан и срећан што ћу баш ја, Србин са Косова и Метохије, бранити боје Србије у свету“, рекао је Никола за портал ГрачаницаОнлајн.

На турниру у Нишу Никола је освојио златну медаљу, Фото: приватна архива

У нашој земљи, готово да нема већег такмичења у борилачким вештинама са којег се Никола није вратио бар са једном медаљом.

У категорији јуниора од 88 – 91 кг у дисциплини low kick за централну Србију, освојио је прво место. Друго место у категорији сениора Б класе, изнад 94 кг у фул контакту за централну Србију. У категорији јуниора од 88 – 91 кг у дисциплини фул контакт, млади спортиста из Грачанице освојио је треће место. Са интернационалног туринира  Balkan Best Fighters Никола се кући вратио се са две освојене медаље.

Кик бокс и „Маи таи“ – тајландски бокс, Никола Ковачевић тренира већ две године.Члан је нишког Кик бокс Клуба, Кик бокс „Клуба 028“, Muay Thai клуба „Шакал“.Никола каже да је такмичарска сезона за њега почела јуна прошле године.

Пут до спортског успеха захтева рад и сталне тренинге у чему овом момку помаже његов тренер, Слободан Станисављевић, бивши борац и тренер Нинџицу клуба у Лапљем Селу, у који поред Николе тренира још 15 младих.

Млади кик боксер из Грачанице има велике планове, верује у себе и каже да су остварљиви.

„Желим да наставим да се такмичим и учествујем и на еврпским и светским турнирима, једина препрека ка том циљу су финансије, којих заиста нема довољно, али воља и жеља код мене никада нису мањкале“.

Финасије су једина препрека ка Николином успеху, Фото: ГрачаницаОнлајн

Никола је одличан ученик, похађа две школе, средњу музичку и приштинску Гимназију, свира клавир и гитару. Иако наизглед неспојиве категорије, кик бокс и музика, у Николином се случају одлично „компонују“.

„Одувек сам волео рок музику, поп, џез, класику и отуда љубав према гитари и клавиру. Знам да ће доћи тренутак када ћу морати да бирам између спорта, музике и студија, али за сада не бих да размишљм о томе“, прича нам Никола.

Пливње за Богојављански крст, Фото: приватна архива

Оваj младић је активан на многим пољима, тако је и са својим вршњацима пливао  за Богојављански крст на Газиводама.

За момка који оставрује одличне резултате у спрту и музици његови професори и другови из школе кажу да га ни слава ни успех ниси понели ни променили. Никола ће и даље остати онај тих и ненаметљив дечак из нашег комшилука чак и уколико се и из Инзбрука врати са златом око врата, што му од од срца заиста и желимо.

 

Иван Миљковић