Далибор Јевтић у Бабином Мосту: Тамо где жене одлучују, одлуке су квалитетније

Далибор Јевтић

Министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић, обишао је данас у Бабином Мосту Бисерку Ристић, којој је министарство заједно са Европском унијом помогло да преко Програма за стабилизацију заједница покрене свој бизнис. Јевтић је из Бабиног Моста припадницама лепшег пола честитао 8. март, нагласивши да жене морају имати важну улогу у друштву и да се о њиховим правима не сме говорити само током данашњег дана. Циљ мора да буде да жене преузму руководећу улогу, јер се показало и доказало да жене доносе боље и квалитетније одлуке, поручио је министар за повратак и заједнице.

Током данашње посете Бабином Мосту, селу у општини Обилић, министар за повратак и заједнице, Далибор Јевтић, обишао је Бисерку Ристић, којој је министарство у сарадњи са Европском унијом помогло да преко Програма за стабилизацију заједница покрене свој бизнис.

„ Жене треба да имају важну и руководећу улогу у нашем друштву. Данас смо посетили једну од вас којој је Министарство за заједнице и повратак заједно са Канцеларијом Европске уније и заједно са Међународном организацијом за миграције помогло да покрене један мали посао, мали у оном смислу наше помоћи, али велики за ту особу и за породицу која на тај начин добија подршку да остане и опстане на овим просторима“, рекао је министар Јевтић пред стотинак припадница лепшег пола.

Јевтић је подсетио да и поред позитивних помака, жене, као и други грађани на Косову, још увек живе тешко, али да о женским правима и улози у друштву, треба говорити свакодневно, а не само на данашњи дан.

„Циљ мора да буде да жене преузму руководећу улогу, јер се показало и доказало да онде где су жене, где жене одлучују, да су те одлуке квалитетније и боље“, рекао је министар, истакавши да су жене стуб свега у чему учествују.

Мештани Бабиног Моста могу да очекују даљу помоћ и подршку Министартва за заједнице и повратак, поручио је Далибор Јевтић.

„Ми пре свега желимо да подржимо и младе и старије људе, и то нећемо радити само на начин што ћемо подржати отварање малих послова и предузећа, већ ћемо помоћи и тако што ћемо обезбедити кров над главом породицама, посебно младим брачним паровима који треба да остају и опстају овде, јер је борба за останак суштински важна као и борба за повратак.”

Током посете Бабином Мосту, министар за повратак и заједнице је најавио скорашње отварање зубне ординације, преко програма који се заједно реализује са Европском унијом.

Свим припадницама лепшег пола, у знак пажње, Далибор Јевтић је поделио и по један цвет.

Анђелка Ћуп