fbpx

Dalibor Jevtić u Babinom Mostu: Tamo gde žene odlučuju, odluke su kvalitetnije

Далибор Јевтић

Далибор Јевтић

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, obišao je danas u Babinom Mostu Biserku Ristić, kojoj je ministarstvo zajedno sa Evropskom unijom pomoglo da preko Programa za stabilizaciju zajednica pokrene svoj biznis. Jevtić je iz Babinog Mosta pripadnicama lepšeg pola čestitao 8. mart, naglasivši da žene moraju imati važnu ulogu u društvu i da se o njihovim pravima ne sme govoriti samo tokom današnjeg dana. Cilj mora da bude da žene preuzmu rukovodeću ulogu, jer se pokazalo i dokazalo da žene donose bolje i kvalitetnije odluke, poručio je ministar za povratak i zajednice.

Tokom današnje posete Babinom Mostu, selu u opštini Obilić, ministar za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić, obišao je Biserku Ristić, kojoj je ministarstvo u saradnji sa Evropskom unijom pomoglo da preko Programa za stabilizaciju zajednica pokrene svoj biznis.

„ Žene treba da imaju važnu i rukovodeću ulogu u našem društvu. Danas smo posetili jednu od vas kojoj je Ministarstvo za zajednice i povratak zajedno sa Kancelarijom Evropske unije i zajedno sa Međunarodnom organizacijom za migracije pomoglo da pokrene jedan mali posao, mali u onom smislu naše pomoći, ali veliki za tu osobu i za porodicu koja na taj način dobija podršku da ostane i opstane na ovim prostorima“, rekao je ministar Jevtić pred stotinak pripadnica lepšeg pola.

Jevtić je podsetio da i pored pozitivnih pomaka, žene, kao i drugi građani na Kosovu, još uvek žive teško, ali da o ženskim pravima i ulozi u društvu, treba govoriti svakodnevno, a ne samo na današnji dan.

„Cilj mora da bude da žene preuzmu rukovodeću ulogu, jer se pokazalo i dokazalo da onde gde su žene, gde žene odlučuju, da su te odluke kvalitetnije i bolje“, rekao je ministar, istakavši da su žene stub svega u čemu učestvuju.

Meštani Babinog Mosta mogu da očekuju dalju pomoć i podršku Ministartva za zajednice i povratak, poručio je Dalibor Jevtić.

„Mi pre svega želimo da podržimo i mlade i starije ljude, i to nećemo raditi samo na način što ćemo podržati otvaranje malih poslova i preduzeća, već ćemo pomoći i tako što ćemo obezbediti krov nad glavom porodicama, posebno mladim bračnim parovima koji treba da ostaju i opstaju ovde, jer je borba za ostanak suštinski važna kao i borba za povratak.”

Tokom posete Babinom Mostu, ministar za povratak i zajednice je najavio skorašnje otvaranje zubne ordinacije, preko programa koji se zajedno realizuje sa Evropskom unijom.

Svim pripadnicama lepšeg pola, u znak pažnje, Dalibor Jevtić je podelio i po jedan cvet.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: