fbpx

Akcija „Mlade aktivne Gračanice“, cvet i čokoladna bombona za sve dame

Фото:ГрачаницаОнлајн

Povodom osmog marta Međunarodnog dana žena aktivisti „Mlade aktivne Gračanice“ su delili cvetove i čokoladne bombone pripadnicama lepšeg pola. Akcijom, koju su danas pre podne organizovali u centru Gračanici, iz ove nevladine organizacije  poručuju koliko su žene važne društvu, iako im ono ne pruža dovoljno mogućnosti da se i dokažu.

„Statistika je zaista poražavajuća, jer prema poslednjim israživanjima, bar ovde na Kosovu,  čak 67% žena starosne dobi od 15 do 35 godina je nezaposleno“, kaže Petar Đorđević, jedan od organizatora akcije i aktivista „Mlade akdivne Gračanice“.

U okviru akcije koju su podržali i vlasnici nekoliko privatnih lokala, mladi aktivisti iz Gračanice su prolaznicama delili po cvet i služili ih čokoladnim bomboanama.

Petar Đorđević, NVO MAG, Foto: GračanicaOnlajn

„ Štampali smo  čestitke za motivacionim porukama namenjenim damama i zahvaljujemo se cvećari „Orhideja“ iz Gračanice, buticima „Najs“ i „Helena“, prodavnici „Era“ koji su pomogli našu akciju“, kaže Đorđević.

Iz NVO „Mlada aktivna Gračanica“ podsećaju da o problemima žena i njihovim pravima treba govoriti svih 365 dana u godini i pozivaju dame na veliku osmomartovsku žurku koju organizuju u petak 10. marta u „Gengiš Pabu“ u Gračanici.

I.M.

 

%d bloggers like this: