Косовска полиција: Бобан Станковић (потпредседник СЛС-а) осумњичен за наношење лаких телесних повреда

Фото ГрачаницаОнлајн: Бобан Станковић

Бобан Станковић је осумњичен за наношење лаких телесних повреда и није жртва напада, потврђено је ГрачанициОнлајн у Полицијској станици у Грачаници. Претходно је Самостална либерална странка, чији је Станковић потпредседник, издала саопштење, у коме тврди да је Станковић нападнут испред своје породичне куће.

После саопштења Самосталне либералне странке (СЛС) да је њихов потпредседник, Бобан Станковић, 8. марта увече нападнут и претучен испред своје породичне куће у Грачаници, вршилац дужности  командира Полицијске станице у Грачаници, Љуљзим Гођуфи нам је потврдио да је до инцидента дошло, али да је Бобан Станковић осумњичени за наношење лаких телесних повреда, а не жртва, како је наведено у саопштењу СЛС-а. Наш портал је успео да дође и до полицијског записника, који негира наводе из саопштења СЛС-а.

“ Дана 8. 3. 2017. око 00:25 пријављен је случај наношење телесних повреда у близини Етно куће. Пре туче дошло је до расправе и вређања учесника инцидента. Учесници инцидента Станковић Бобан (осумњичени) из Гр, Станковић Новак (осумњичени) из Гр. Радован Филић (жртва) из Гр, Гуџић Саша (жртва) хоспитализован у болници у Грачаници из Добротина и Николић Предраг (хоспитализован, жртва) из Грачанице”, пише у записнику, који преносимо у оригиалној верзији.

Један од учесника инцидента, изјавио је за ГрачаницаОнлајн да је син Бобана Станковића, прво вербално, а онда и физички  напао комшије које су помагале човеку који је аутомобилом упао у бетонски канал, у близини куће Станковића, оптужујући их да су му пре неколико дана отровали псе у дворишту.

“Онда је из куће изашао Бобан (Станковић) са двојицом људи. Дошло је до туче, а Бобан је дршком пиштоља ударио једног момка који је сада у болници у Грачаници”, тврди очевидац, који је желео да остане анониман.

Претходно је Самостална либерална странка медијима послала саопштење у коме тврди да је Бобан Станковић жртва напада и у коме тражи реакцију надлежних институција.

Станковић је иначе био министар за повратак и заједнице 2008. године, а на ту функцију је поднео оставку, након великог медијског притиска да је оштетио буџет тог министартва. Тренутно је заменик министра за рад и социјално старање у Влади Косова, постављен у време када се један део посланика Српске листе вратио у косовске институције. Наиме, после разрешења Љубомира Марића са места министра локалне самоуправе, на његово место је именована Мирјана Јевтић , а за заменика министра за рад и социјално старање, Иса Мустафа је поставио Бобана Станковића. После смирења ситације у Српској листи, требало је да и Мирјана Јевтић и Бобан Станковић поднесу оставке.  Јевтићева је то учинила, Иса Мустафа оставку још није прихватио, док је Станковић, како тврди СЛС,  још увек заменик министра за рад.


Преносимо део саопштења Самосталне либералне странке, достављеног медијима:

“Напад који се синоћ десио у дворишту породичне куће представља кукавички чин неколико хулигана који су из њима знаних разлога прво вербално, а одмах потом и физички напали Станковића. Наиме, Бобана Станковића је пробудила жучна расправа 7-8 особа испред његове породичне куће и када је устао и изашао из куће да види о чему се ради, хулигани су одмах почели са вређањем и физичким обрачуном и том приликом Бобану Станковићу нанете су теже телесне повреде. Да имамо разлога за сумњу и озбиљну забринутост, говори и чињеница да су пре свега десетак дана од стране непознатих лица, Станковићу у дворишту куће отрована и два расна пса.

Користимо ову прилику да апелујемо на све одговорне институције да одмах покрену све могуће радње како би ово кривично дело било расветљено.

Сваки облик насиља за нас је апсолутно неприхватљив и са насиљем нема компромиса, а нарочито уколико се насиље спроводи против изабраних представника грађана.

Очекујемо да овај напад осуде и остали представници институција.”


 

Анђелка Ћуп

Save