Kosovska policija: Boban Stanković (potpredsednik SLS-a) osumnjičen za nanošenje lakih telesnih povreda

Фото ГрачаницаОнлајн: Бобан Станковић

Фото ГрачаницаОнлајн: Бобан Станковић

Boban Stanković je osumnjičen za nanošenje lakih telesnih povreda i nije žrtva napada, potvrđeno je GračaniciOnlajn u Policijskoj stanici u Gračanici. Prethodno je Samostalna liberalna stranka, čiji je Stanković potpredsednik, izdala saopštenje, u kome tvrdi da je Stanković napadnut ispred svoje porodične kuće.

Posle saopštenja Samostalne liberalne stranke (SLS) da je njihov potpredsednik, Boban Stanković, 8. marta uveče napadnut i pretučen ispred svoje porodične kuće u Gračanici, vršilac dužnosti  komandira Policijske stanice u Gračanici, Ljuljzim Gođufi nam je potvrdio da je do incidenta došlo, ali da je Boban Stanković osumnjičeni za nanošenje lakih telesnih povreda, a ne žrtva, kako je navedeno u saopštenju SLS-a. Naš portal je uspeo da dođe i do policijskog zapisnika, koji negira navode iz saopštenja SLS-a.

“ Dana 8. 3. 2017. oko 00:25 prijavljen je slučaj nanošenje telesnih povreda u blizini Etno kuće. Pre tuče došlo je do rasprave i vređanja učesnika incidenta. Učesnici incidenta Stanković Boban (osumnjičeni) iz Gr, Stanković Novak (osumnjičeni) iz Gr. Radovan Filić (žrtva) iz Gr, Gudžić Saša (žrtva) hospitalizovan u bolnici u Gračanici iz Dobrotina i Nikolić Predrag (hospitalizovan, žrtva) iz Gračanice”, piše u zapisniku, koji prenosimo u origialnoj verziji.

Jedan od učesnika incidenta, izjavio je za GračanicaOnlajn da je sin Bobana Stankovića, prvo verbalno, a onda i fizički  napao komšije koje su pomagale čoveku koji je automobilom upao u betonski kanal, u blizini kuće Stankovića, optužujući ih da su mu pre nekoliko dana otrovali pse u dvorištu.

“Onda je iz kuće izašao Boban (Stanković) sa dvojicom ljudi. Došlo je do tuče, a Boban je drškom pištolja udario jednog momka koji je sada u bolnici u Gračanici”, tvrdi očevidac, koji je želeo da ostane anoniman.

Prethodno je Samostalna liberalna stranka medijima poslala saopštenje u kome tvrdi da je Boban Stanković žrtva napada i u kome traži reakciju nadležnih institucija.

Stanković je inače bio ministar za povratak i zajednice 2008. godine, a na tu funkciju je podneo ostavku, nakon velikog medijskog pritiska da je oštetio budžet tog ministartva. Trenutno je zamenik ministra za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova, postavljen u vreme kada se jedan deo poslanika Srpske liste vratio u kosovske institucije. Naime, posle razrešenja Ljubomira Marića sa mesta ministra lokalne samouprave, na njegovo mesto je imenovana Mirjana Jevtić , a za zamenika ministra za rad i socijalno staranje, Isa Mustafa je postavio Bobana Stankovića. Posle smirenja sitacije u Srpskoj listi, trebalo je da i Mirjana Jevtić i Boban Stanković podnesu ostavke.  Jevtićeva je to učinila, Isa Mustafa ostavku još nije prihvatio, dok je Stanković, kako tvrdi SLS,  još uvek zamenik ministra za rad.


Prenosimo deo saopštenja Samostalne liberalne stranke, dostavljenog medijima:

“Napad koji se sinoć desio u dvorištu porodične kuće predstavlja kukavički čin nekoliko huligana koji su iz njima znanih razloga prvo verbalno, a odmah potom i fizički napali Stankovića. Naime, Bobana Stankovića je probudila žučna rasprava 7-8 osoba ispred njegove porodične kuće i kada je ustao i izašao iz kuće da vidi o čemu se radi, huligani su odmah počeli sa vređanjem i fizičkim obračunom i tom prilikom Bobanu Stankoviću nanete su teže telesne povrede. Da imamo razloga za sumnju i ozbiljnu zabrinutost, govori i činjenica da su pre svega desetak dana od strane nepoznatih lica, Stankoviću u dvorištu kuće otrovana i dva rasna psa.

Koristimo ovu priliku da apelujemo na sve odgovorne institucije da odmah pokrenu sve moguće radnje kako bi ovo krivično delo bilo rasvetljeno.

Svaki oblik nasilja za nas je apsolutno neprihvatljiv i sa nasiljem nema kompromisa, a naročito ukoliko se nasilje sprovodi protiv izabranih predstavnika građana.

Očekujemo da ovaj napad osude i ostali predstavnici institucija.”


 

Anđelka Ćup

Save