Organizacija „28. jun“ uručila računare deci iz Starog Gracka

Organizacija „28. jun“ poklonila je u utorak 7. marta kompjutere namenjene učenicima Osnovne škole „Braća Aksić“ u Starom Grackom kod Lipljana, saopštili su predstavnici ove humanitarne organizacije iz dijaspore.

Iz Organizacije „28. jun“ ističu da su računare deci iz Starog Gracka dopremili 7. marta, ali da su u medijima namerno izneli pogrešan datum ( Blic: 28 februar) kako bi sprečili mešanje albanskih vlasti na Kosovu i Metohiji da onemouće ili spreče akciju. Podsećaju da su prištinske vlasti već pokušavale da ometaju njihov rad još od kampanje #NoKosovoUnesco tokom koje je prikupljeno 140. 000 potpisa.

Predsednik organizacije Filip Filipi Janković izjavio je  da mu je veliko zadovljstvo što će usrećiti mališane sa Kosova i Metohije koji žive u teškim uslovima.

“Kontaktirao nas je učitelj Zoran Ćirković iz škole „Braća Aksić“ iz Starog Gracka, školu pohađa 16 đaka koji žive i uče u teškim uslovima, veoma su skromni. Potražili su našu pomoć u vidu doniranja kompjutera koji bi pomogli deci da se bolje školuju, a mi smo im obećali da ćemo im pomoći što pre. Takođe smo pokrenuli i humanitarni broj za Srbiju 1733, tako da ćemo pokrenuti veliku kampanju radi prikupljanja sredstava za sledeće projekte”, objasnio je Filipi.

Akciju  računara za učenike škole „Braća Aksić“ pomogao je i podržđao „Alfa Univerzitet“, navodi se u saopštenju Humanitarne organzacije iz dijaspore „28. jun“.

 

I.M.