Сестре „’999“, нова представа Приштиснког позоришта са седиштем у Грачаници

Фото: Плакат за представу

Представа „Сестре ‘999“  Народног позоришта из Приштине премијерно ће бити изведена у понедељак 13. марта 2017. године у 20 часова у Грачаници, саопштено је из Приштинског народног позоришта. Прва реприза највљена дан касније и биће одржана, такође у 20 часова, у великој сали Дома кулутуре у Грачаници.

 „Сестре ‘999“ је представа о жртвама рата и говори о судбини жена са Косова и Метохије у вихору савремених историјских ветрова. У њој жене проговарају о својим судбинама: судбинама ишчупаних из корена, пресађаних у саксије, превезених комвојима, прегажених у националним сударима, преживелих…

Ово је представа о преживљавању. Потрошених у метафорама нових покосовских циклуса. О распродатим и спакованим. О распојасаним и расторојеним. Женама Косова. На њиховом путу од 1999. до данас. На њиховој козјој стазици која води од националног краха до личних пораза.

Представу стварају и у њој играју: Аника Грујић, Александра Цуцић, Аида Кожар, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Иванка Симић, Небојша Ђорђевић, Јанко Цекић, Васиљ Аџић, Александар Петровић, Игор Марковић, Никола Милосављевић, Горан Стојчетовић, Драган Смиљанић, Јелена Богавац и Ненад Тодоровић.

У „Сестрама ‘999“ су, поред личних исповести учесника, коришћени делови лирско-епских сонетних венаца Ненада Тодоровића и песме из збирке „Мама, тата, сунце сестра и ја“ Јелене Богавац.

Улаз, 200 динара. Број места је ограничен.