fbpx

Stojanović i Kostić sa ambasadorom Mađarske na Kosovu

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i predsednik Opštine Gračanice Vladeta Kostić ugostili su danas ambasadora Mađarske na Kosovu Lasla Markuza i upoznali ga sa životom Srba, njihovim potrebama i problemima.

Stojanović i Kostić su sa ambasadorom Markuzom razgovarali o kapitalnim projektima, o mogućnosti da Ambasada Mađarske iz svog fonda pomogne implementaciju projekata preko kojih bi bilo moguće uposliti mlade ljude i na taj način smanjiti stopu nezaposlenosti koja je jedan od većih problema Srba na Kosovu.

Zamenik premijera je u razgovoru sa ambasadorom Markuzom i gradonačelnikom Kostićem istakao važnost projekata koji su u platformi „Naš plan“ navedeni kao prioriteti za sredine sa nevećinskim stanovništvom. Ponovio je da su za većinu urađeni projekti, ali da se sa implementacijom istih čeka jer nedostaju donatori koji bi pomogli realizaciji na terenu.

Zamenik kosovskog premijera i gradonačelnik Gračanice su ambasadora Mađarske poveli i u obilazak Doma kulture.

Direktor Doma kulture Živojin Rakočević je ambasadora Mađarske informisao sa položajem kulture i detaljima rada ove ustanove. Ambasadoru Markuzu je predložio da preko atešea za kulturu pozove  likovne umetnike i stvaraoce iz Mađarske da budu gosti i učestvuju na Likovnoj koloniji koja se svake godine održava u Gračanici.

Ambasador Mađarske je u obišao biblioteku, kao i nedavno otvorenu čitaonicu „Darinka Jevrić“ u Domu kulture, posetio probu Ansambla „Venac“, i glumce Prištinskog pozorišta.

%d bloggers like this: