Пљачка повратника у општини Клина

Живка Богићевић

Живка Богићевић

Домаћинство Живке Богићевић из Дреновца у општини Клина, опљачкано у ноћи између петка и суботе. Украдене су пољопривредне алатке, чак и кућица за пса.

Живка Богићевић(77), из села Дреновац у општини Клина, опљачкана је у ноћи између петка и суботе. Како нам је рекао Божидар Шарковић, председник Привременог органа општине Клина, лопови су прво искључили струју, а потом украли све пољопорвредне алатке.

„Бака Живка није смела да изађе напоље, али је кроз прозор видела три непозната лица која се мотају око куће. Ујутру је приметила да су јој украли све пољопривредне алатке. Чак су јој украли и кућицу и ланац којим везује пса, а који је тада био пуштен“, каже Шарковић и додаје да је полиција извршила увиђај, а да су Живку посетили и припадници КФОР-а.

„Уверен сам да се ни ова, као ни досадашње бројне пљачке неће расветлити. Пљачкаши желе да застраше повратнике и да им одузму средства за рад, јер је познато да већина њих живи од пољопривреде“, наставља Божидар Шарковић.

Од 8. 000 Срба, колико их је живело у општини Клина до 1999. године, сада их је у селима око овог метохијског градића, мање од 500.

Анђелка Ћуп