Pljačka povratnika u opštini Klina

Живка Богићевић

Живка Богићевић

Domaćinstvo Živke Bogićević iz Drenovca u opštini Klina, opljačkano u noći između petka i subote. Ukradene su poljoprivredne alatke, čak i kućica za psa.

Živka Bogićević(77), iz sela Drenovac u opštini Klina, opljačkana je u noći između petka i subote. Kako nam je rekao Božidar Šarković, predsednik Privremenog organa opštine Klina, lopovi su prvo isključili struju, a potom ukrali sve poljoporvredne alatke.

„Baka Živka nije smela da izađe napolje, ali je kroz prozor videla tri nepoznata lica koja se motaju oko kuće. Ujutru je primetila da su joj ukrali sve poljoprivredne alatke. Čak su joj ukrali i kućicu i lanac kojim vezuje psa, a koji je tada bio pušten“, kaže Šarković i dodaje da je policija izvršila uviđaj, a da su Živku posetili i pripadnici KFOR-a.

„Uveren sam da se ni ova, kao ni dosadašnje brojne pljačke neće rasvetliti. Pljačkaši žele da zastraše povratnike i da im oduzmu sredstva za rad, jer je poznato da većina njih živi od poljoprivrede“, nastavlja Božidar Šarković.

Od 8. 000 Srba, koliko ih je živelo u opštini Klina do 1999. godine, sada ih je u selima oko ovog metohijskog gradića, manje od 500.

Anđelka Ćup