Ветар узрокује честе нестанке струје у појединим местима наше оптшине

Фото: Илустрација

Због ветра који изазива кварове на електро мрежи у неколико места у општини Грачаница и Липљан који се струјом снабдевају преко електорсистема „Урошевац“ долази до честих прекида у снабдевању електричном енергијом, саопштила је инфо служба општине Грачаница.  У саопштењу се даље наводи да су екипе КЕДС-а на терену и да раде на отклањању кварова.

Oпштина Грачаница обавештава становнике села и насеља општине Грачаница и Липљан да до честог нестанка струје долази због кварова на електро мрежи услед јаког ветра.

Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић објашњава да је снабдевање струјом нередовно у местима која се електричном енергијом снабдевају из електро система Урошевац преко Липљана.

„Због тога долази до нестанка струје у неколико места општине Грачаница са већинском српским становништвом, као и у местима у општини Липљан где већину становништва чини албанска заједница“, рекао је Трајковић за портал Општине Грачаница.

Према његовим речима, у КЕДС-у је потврђено да до кварова на мрежи долази због ветра и да екипе на терену раде на њиховом санирању.