I. Tomić: Za implementaciju projekata neophodna podrška međunarodne zajednice

Фото ГрачаницаОнлајн: директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић
Фото ГрачаницаОнлајн: Иван Томић

Фото ГрачаницаОнлајн: директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije na Kosovu, Ruarijem O’Konelom i predstavio mu projekte i programe koje je kancelarija započela, a za čiju implementaciju je neophodna podrška međunarodne zajednice.

Na sastanku je bilo reči o sveukupnom radu Kancelarije za pitanja zajednica, sa akcentom na probleme sa kojima se kancelarija suočava.

Verifikacija diploma, stažiranje, studija zastupljenosti zajednica u institucijama, kao i podrška mladima su ključni prioriteti Kancelarije ove godine, a prema rečima Tomića, za njih je neophodna podrška svih relevantnih društvenih faktora.

„Trenutna situacija i političke konfrotacije dodatno otežavaju rad kancelarije i izlazak iz ove krize je moguć samo uz pomoć međunarodne zajednice, koja ne sme da dozvoli da procesi koji su od opšteg značaja za ljude, na terenu stanu“, kazao je Tomić.

Ambasador Velike Britanije Ruairi O’Konel je istakao da je zadovoljan radom Kancelarije za pitanja zajednica i najavio veću podršku u narednom periodu kako bi kancelarija nastavila da ispunjava svoj mandat i da rešava probleme ljudi na samom terenu, saopšteno je iz Kancelarije za zajednice Vlade Kosova.

Anđelka Ćup