И. Томић: За имплементацију пројеката неопходна подршка међународне заједнице

Фото ГрачаницаОнлајн: директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић
Фото ГрачаницаОнлајн: Иван Томић

Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић разговарао је данас са амбасадором Велике Британије на Косову, Руаријем О’Конелом и представио му пројекте и програме које је канцеларија започела, а за чију имплементацију је неопходна подршка међународне заједнице.

На састанку је било речи о свеукупном раду Канцеларије за питања заједница, са акцентом на проблеме са којима се канцеларија суочава.

Верификација диплома, стажирање, студија заступљености заједница у институцијама, као и подршка младима су кључни приоритети Канцеларије ове године, а према речима Томића, за њих је неопходна подршка свих релевантних друштвених фактора.

„Тренутна ситуација и политичке конфротације додатно отежавају рад канцеларије и излазак из ове кризе је могућ само уз помоћ међународне заједнице, која не сме да дозволи да процеси који су од општег значаја за људе, на терену стану“, казао је Томић.

Амбасадор Велике Британије Руаири О’Конел је истакао да је задовољан радом Канцеларије за питања заједница и најавио већу подршку у наредном периоду како би канцеларија наставила да испуњава свој мандат и да решава проблеме људи на самом терену, саопштено је из Канцеларије за заједнице Владе Косова.

Анђелка Ћуп