Екипа Електротехничке школе најбоља у малом фудбалу

Савез за школски спорт Приштна – Грачаница оганизовао је данас такмичење у малом фудбалу за ученике средњих школа на централном Косову. Екипа Електротехничке школе „Миладин Поповић“  Сушица – Нови Бадовац победник је турнира који је одржан у школи „Краљ Милутин“ у Грачаници.  

„Такмичење у малом фудбалу за ученике средњихи школа организовано је први пут после 19 година и на њему су учешће узеле екипе из овдашњих средњих школа“, каже генерални сектретар Савеза за школски спорт Приштина -Грачаница Мирослав Петковић.

Организатори наводе да посебно радује чињеница да је и међу учесницима и међу публиком владало интересовање за данашње такмичење.

„ Данас смо показали висок ниво професионализма и желим да и даље останемо на том курсу“, рекао је председник Савеза за школски спорт Милко Чукарић који се уједно захвалио свим учесницима у такмичењу, као и волонтерима Црвеног крста из Грачанице и Удружењу фудбалских судија са централног Косова на доприносу у организацији такмичења.

Такмичење у малом фудбалу предвиђено је и у оквиру календара спортских активности Савеза за школски спорт Републике Србије.

За ученике основних школа турнир у малом фудбалу одржаће се сутра у Основној школи „Кнез Лазар“ у Гуштерици.

Све основне и средње школе имају могућност да се такмиче,  а само најбољи иду у финале.

„Ово је веома важно за све нас и за наше ученике, јер тако подстичемо такмичарски дух и љубав према спорту код младих“, каже генерални секретар Савеза за школски спрота Приштина – Грачаница Мирослав Петковић.

И.М.