Ekipa Elektrotehničke škole najbolja u malom fudbalu

Savez za školski sport Prištna – Gračanica oganizovao je danas takmičenje u malom fudbalu za učenike srednjih škola na centralnom Kosovu. Ekipa Elektrotehničke škole „Miladin Popović“  Sušica – Novi Badovac pobednik je turnira koji je održan u školi „Kralj Milutin“ u Gračanici.  

„Takmičenje u malom fudbalu za učenike srednjihi škola organizovano je prvi put posle 19 godina i na njemu su učešće uzele ekipe iz ovdašnjih srednjih škola“, kaže generalni sektretar Saveza za školski sport Priština -Gračanica Miroslav Petković.

Organizatori navode da posebno raduje činjenica da je i među učesnicima i među publikom vladalo interesovanje za današnje takmičenje.

„ Danas smo pokazali visok nivo profesionalizma i želim da i dalje ostanemo na tom kursu“, rekao je predsednik Saveza za školski sport Milko Čukarić koji se ujedno zahvalio svim učesnicima u takmičenju, kao i volonterima Crvenog krsta iz Gračanice i Udruženju fudbalskih sudija sa centralnog Kosova na doprinosu u organizaciji takmičenja.

Takmičenje u malom fudbalu predviđeno je i u okviru kalendara sportskih aktivnosti Saveza za školski sport Republike Srbije.

Za učenike osnovnih škola turnir u malom fudbalu održaće se sutra u Osnovnoj školi „Knez Lazar“ u Gušterici.

Sve osnovne i srednje škole imaju mogućnost da se takmiče,  a samo najbolji idu u finale.

„Ovo je veoma važno za sve nas i za naše učenike, jer tako podstičemo takmičarski duh i ljubav prema sportu kod mladih“, kaže generalni sekretar Saveza za školski sprota Priština – Gračanica Miroslav Petković.

I.M.