Petrović posetio opštine Parteš i Ranilug

Фото: Прес служба СЛС

Potpredsednik Skupštine Kosova i  predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović danas je u pratnji saradnika obišao opštine Parteš i Ranilug u Kosovskom Pomorovlju, gde se sastao sa gradonačelnicima Draganom Nikolićem i Gradimirom Mikićem.

Petrović se u razgovoru sa predsednicima opština Parteš i Ranilug posebno interesova za uslove života u ove dve opštine. U Partešu je obišao Centar za socijalni rad koji ne funkicniše, iako postoji objekat i sva prateća infrastruktura i obećao da će se lično angažovati i sa zamenikom ministra za rad i socijalno staranje Bobanom Stankovićem raditi na rešavanju tog problema.

Predsednik opštine Ranilug Gradimir Mikić je upoznao Petrovića sa problemima koji su u vezi sa izgradnjom objekta Srpske pravoslanvne crkve u toj lokalnoj samoupravi.

“Očuvanje, briga i odgovornost prema našem kulturnom i verskom nasleđu na Kosovu predstavlja jedan od najvažnijih zadataka svih nas političara. ”, rekao je Petrović tokom posete. On je obećao i da će u skorijem vremenskom periodu, uz saglasnost svih interesnih strana, probati da doprinese rešavanju ovog problema, saopštila je inforamtivna služba SLS- a.