Иван Томић: Верификација диплома један од приоритета на Косову

Иван Томић и Пјер Кристофер Сарди

Верификација диплома, стажирање, заступњеност свих заједница у косовским институцијама, као и подршка младима, приоритети су Канцеларије за заједнице при Влади Косова.

У разговору са амбасадором Италије, Пјером Кристофером Сардијем, директор Канцеларије за питање заједница, Иван Томић, истакао је да су верификација диплома, стажирање, израда студије заступљености заједница у институцијама, као и сама заступљеност и подршка младима, кључни су приоритети Канцеларије ове године.

„То су пројекти од општег значаја. Очекујемо подршку свих релевантних фактора, посебно међународне заједнице. Без њихове подршке реализација многих пројеката не би била могућа. Подршку Амбасаде Италије на Косову добили смо за верификацију диплома, али данас смо размотрили и неке нове могућности сарадње “, рекао је Томић.

Томић је такође амбасадору Италије представио програме и пројекте које спроводи канцеларија на чијем је челу, као и пројекте из програмске платформе „Наш план“.

У разговорима о планираним и реализованим пројектима из платформе „Наш план“, италијански амбасадор се посебно заинтерсовао за Велику Хочу, тако да је договорена заједничка посета овом месту, али и другим местима на Косову.

Амбасадор Сарди је истакао да је задовољан радом Канцеларије за питања заједница и најавио подршку и у наредном периоду.

Анђелка Ћуп