fbpx

Naprednjaci Prištine, Kosova Polja i Lipljana osuđuju privođenje Gradimira Mikića

Српска напредна странка

Opštinski odbori Srpske napredne stranke Prištine, Kosova Polja i Lipljana, najoštrije protestuju protiv privođenja gradonačelnika opštine Ranilug, Gradimira Mikića, zbog kako je navela Kosovska policija, prenošenja promotivnog materijala za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji.

Naprednjaci smatraju da je apsolutno neshvatljivo i neopravdano privođenje Mikića, zbog toga što je u automobilu imao upaljače i flajere sa likom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, „koji od strane celokupne međunarodne zajednice i Evropske unije važi za jedinog lidera u regionu kome je prioritet iznad svega stabilnost i ekonomsko povezivanje“, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

„Zbog toga je za nas privođenje gospodina Mikića politički potez, usmeren ka širenju straha i osećanja nebezbednosti kod Srba na Kosovu i Metohiji“, zaključuje se u saopštenju i pozivaju građani da izađu na predsedničke izbore Republike Srbije i glasaju za lidera Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića.

Podsećamo, gradonačelnik Raniluga, Gradimir Mikić, u sredu uveče je uhapšen na administrativnom prelazu između Kosova i Srbije, Bela Zemlja, ali je posle ponoći pušten. Kako je za RTV Puls iz Šilova rekao portparol kosovske policije Baki Keljani, protiv Mikića je pokrenut postupak i podignuta optužnica za krivično delo „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju”, predviđeno članom 147 Krivičnog zakonika Kosova, za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora od jedne do deset godina.

%d bloggers like this: