Манифестација „Најјаче Васкршње јаје“ ове године на Васршњи понедељак

Фото: ТОГ

Такмичење за „Најјаче Васкршње јаје“ и ове године ће бити организована на летњој позорници Дома културе у Грачаници. За разлику од претходне две године, такмичење ће сада бити организовано на Васкршњи понедељак 17. априла, потврдио је за портал ГрачаницаОнлајн председник Организационог одбора и покретач ове манифестације, учитељ Љубимир Максимовић.

Новина је да се трећа по реду манифестација „Најјаче Васкршње јаје“ одржава другог дана Васкрса и да ће поред награде за победника у туцању јајима, као и за најбољи ликовни рад, бити додељена и награда за најбоље осликано или нашарано јаје.

„То што смо такмичење померили за други дан Васрса неће утцати на прогам и број посетилаца који је из године у годину све већи, надам се да ће тако бити и овај пут, јер је то породични празник и празник радости“, каже Максимовић.

Фото: архива Ким Радио

Учитељ Љубомир Максимовић истиче да су припреме за такмичење „Најјаче Васкршње јаје“ већ почеле, формиран је Организациони одбор чији су чланови већ добили конкретне задатке и задужња.

„ И ове године ћемо укључити све школе и предшколске установе на територији општине Грачаница у програм манифестације, јер ћемо наградити најбољи дечији цртеж или рад на тему шареног Васршњег јајета. Имаћемо и богат програм, јер очекујемо да у делу културно-уметничког програма наступају наши стари и проверени пријатељи Анасамбл „Венац“, КУД „Симонида“ из Грачанице, КУД „Славуј“ из Новог Бадовца и КУД „Бранко Меденица“ из Угљара, као и вокални солисти и свирачи“, рекао је Максимовић.

Фото: Игор Васиљевић ТОГ

Такмичење за „Најјаче усршње јаје“  уврштено је и у календар туристичке понуде наше општине. Ове године се организује у сарадњи са НВО „Гиор“ из Грачанице. Манифестацију је симболичним финснсијским средствима подржала Општина Грчаница.

Иван Миљковић