Manifestacija „Najjače Vaskršnje jaje“ ove godine na Vasršnji ponedeljak

Фото: ТОГ

Takmičenje za „Najjače Vaskršnje jaje“ i ove godine će biti organizovana na letnjoj pozornici Doma kulture u Gračanici. Za razliku od prethodne dve godine, takmičenje će sada biti organizovano na Vaskršnji ponedeljak 17. aprila, potvrdio je za portal GračanicaOnlajn predsednik Organizacionog odbora i pokretač ove manifestacije, učitelj Ljubimir Maksimović.

Novina je da se treća po redu manifestacija „Najjače Vaskršnje jaje“ održava drugog dana Vaskrsa i da će pored nagrade za pobednika u tucanju jajima, kao i za najbolji likovni rad, biti dodeljena i nagrada za najbolje oslikano ili našarano jaje.

„To što smo takmičenje pomerili za drugi dan Vasrsa neće utcati na progam i broj posetilaca koji je iz godine u godinu sve veći, nadam se da će tako biti i ovaj put, jer je to porodični praznik i praznik radosti“, kaže Maksimović.

Foto: arhiva Kim Radio

Učitelj Ljubomir Maksimović ističe da su pripreme za takmičenje „Najjače Vaskršnje jaje“ već počele, formiran je Organizacioni odbor čiji su članovi već dobili konkretne zadatke i zadužnja.

„ I ove godine ćemo uključiti sve škole i predškolske ustanove na teritoriji opštine Gračanica u program manifestacije, jer ćemo nagraditi najbolji dečiji crtež ili rad na temu šarenog Vasršnjeg jajeta. Imaćemo i bogat program, jer očekujemo da u delu kulturno-umetničkog programa nastupaju naši stari i provereni prijatelji Anasambl „Venac“, KUD „Simonida“ iz Gračanice, KUD „Slavuj“ iz Novog Badovca i KUD „Branko Medenica“ iz Ugljara, kao i vokalni solisti i svirači“, rekao je Maksimović.

Foto: Igor Vasiljević TOG

Takmičenje za „Najjače usršnje jaje“  uvršteno je i u kalendar turističke ponude naše opštine. Ove godine se organizuje u saradnji sa NVO „Gior“ iz Gračanice. Manifestaciju je simboličnim finsnsijskim sredstvima podržala Opština Grčanica.

Ivan Miljković