Završena akcija vakcinisanja i kastriranja pasa lutalica u opštini Gračanica

Фото ГрачаницаОнлајн

pas lutalica

U opštini Gračanica vakcinisano i kastrirano osamdeset troje pasa, uglavnom lutalica. Pozivaju se građani da pokažu ljubav prema životinjama i da kastriranim psima daju vodu i hranu, koja im je potreba posle vakcinacije, a posebno posle kastracije.

Organizacija “straycoco.com”, u saradnji sa firmom “Pro Vet” i veterinarima Bljendom Bejdoni i Eriolom Palja, od 22. do 25.marta, u okviru projekat “Priština, pseći azil”, organizovala je akciju vakcinisanja i kastriranja pasa u opštini Gračanica.

Vakcinisano je i kastrirano više od 80 pasa. Uglavnom se radilo o psima lutalicima i zahvaljujući ovoj akciji, očekuje se smanjenje broja pasa lutalica u narednim godinama. Organizatori akcije su spremni da se ponovo vrate u opštinu Gračanica, kako bi nastavili akciju pod nazivom “Ulovi, kastriraj, vakciniši, pusti”, ukoliko dobiju poziv od građana ili opštinske administracije.

Pozivaju se građani da pokažu ljubav prema životinjama i da kastriranim psima daju vodu i hranu, koja im je potrebna posle vakcinacije, a posebno posle kastracije.

Anđelka Ćup