Milica Dabović u Gračanici: Verujte da se čuda dešavaju

Фото ГрачаницаОнлајн: Милица Дабовић са децом из Грачанице

Фото ГрачаницаОнлајн: Милица Дабовић са децом из Грачанице

Milica Dabović, doskorašnja reprezentativka Srbije u košarci, boravila je danas u Gračanici. Jedna od najboljih srpskih i evropskih košarkašica, razgovarala je sa decom u Osnovnoj školi “Kralj Milutin”, poručivši im da poštuju roditelje i nastavnike, da uče i da se bave sportom. Posle susreta sa decom, Milica je obišla i manastir Gračanicu.

Uz skandiranje “Milice, mi te volimo” i gromoglasan aplauz, deca u Gračanici su dočekala poznatu košarkašicu i doskorašnjeg kapitena reprezentacije Srbije, Milicu Dabović. U reprezentativnoj trenerci Srbije, Milica je u sportskoj sali Osnovne škole “Kralj Milutin” pokazala deo svog košarkaškog umeća, a svaki njen postignuti koš, propraćen je vriskom više stotina mališana.

Foto GračanicaOnlajn: Milica Dabović sa decom iz Gračanice

Milica Dabović je pozvala decu da se bave sportom, jer je sport, kako je rekla, nešto najzdravije što postoji. Zahvalivši se svojim roditeljima, koji su njoj, njenim sestrama i bratu, pokazali pravi put u životu, Milica je i deci u Gračanici poručila da slušaju svoje roditelje i da poštuju svoje nastavnike.

“Ono što su nas roditelji naučili, volela bih da zapamtite, a to je kako da budemo dobri ljudi. To će vas roditelji najbolje naučiti i njih morate da slušate, kao što morate da slušate nastavnike, učitelje i profesore, jer morate da završite školu. To je najvažnije i ponavljam, školu morate da završite. Imate divne ljude oko sebe, divne profesore, divne nastavnike, koji vas mogu naučiti dosta toga. Takođe sam sigurna da možete da dotaknete zvezde, ne samo u sportu, već i drugim poslovima i u životu. Volela bih da izrastete u prave ljude, to je verujte mi na prvom mestu”, istakla je Milica, istakavši da je njena želja oduvek bila da radi sa decom, jer ničega nema lepšeg od dečijeg osmeha i radosti.

Podsetivši da je igrala u 20 inostranih klubova, u petnaestak zemalja, Dabovićka je dodala da je ponosna što je bila kapiten jedne veličanstvene i najbolje generacije srpskih košarkašica, kao i svojim ličnim uspehom.

Foto GračanicaOnlajn: Milica Dabović sa decom iz Gračanice

“Volela bih da svi vi budete uspešni, ne samo u sportu, nego i u životu, kao i ja i da verujete da se čuda dešavaju i da verujete da za sve postoji razlog”, rekla je na kraju Milica Dabović, pozvavši mališane da se opredele za sport i da dođu u košarkaški kamp Milice Dabović, na tari, od 4. do 13. i od 13. do 22. Avgusta.

Pozivom: “Dođite da učimo o životu i da učimo o košarci”, Milica Dabović se pozdravila se decom iz Gračanice, slikavši se njima i deleći autograme, uz obećanje da će ih uskoro ponovo posetiti.

Poznata košarkašica je svoju igračku karijeru završila osvajanjem evropskog zlata i olimpijskog srebra u reprezentaciji Srbije, čiji je bila i kapiten. Protiv Luksemburga u Kraljevu, novembra prošle godine, pobedom u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Milica Dabović je završila svoju igračku karijeru.


Ekskluzivni intervju sa Milicom Dabović, možete pročitati ovde.


Anđelka Ćup

Save