Милица Дабовић у Грачаници: Верујте да се чуда дешавају

Фото ГрачаницаОнлајн: Милица Дабовић са децом из Грачанице

Милица Дабовић, доскорашња репрезентативка Србије у кошарци, боравила је данас у Грачаници. Једна од најбољих српских и европских кошаркашица, разговарала је са децом у Основној школи “Краљ Милутин”, поручивши им да поштују родитеље и наставнике, да уче и да се баве спортом. После сусрета са децом, Милица је обишла и манастир Грачаницу.

Уз скандирање “Милице, ми те волимо” и громогласан аплауз, деца у Грачаници су дочекала познату кошаркашицу и доскорашњег капитена репрезентације Србије, Милицу Дабовић. У репрезентативној тренерци Србије, Милица је у спортској сали Основне школе “Краљ Милутин” показала део свог кошаркашког умећа, а сваки њен постигнути кош, пропраћен је вриском више стотина малишана.

Фото ГрачаницаОнлајн: Милица Дабовић са децом из Грачанице

Милица Дабовић је позвала децу да се баве спортом, јер је спорт, како је рекла, нешто најздравије што постоји. Захваливши се својим родитељима, који су њој, њеним сестрама и брату, показали прави пут у животу, Милица је и деци у Грачаници поручила да слушају своје родитеље и да поштују своје наставнике.

“Оно што су нас родитељи научили, волела бих да запамтите, а то је како да будемо добри људи. То ће вас родитељи најбоље научити и њих морате да слушате, као што морате да слушате наставнике, учитеље и професоре, јер морате да завршите школу. То је најважније и понављам, школу морате да завршите. Имате дивне људе око себе, дивне професоре, дивне наставнике, који вас могу научити доста тога. Такође сам сигурна да можете да дотакнете звезде, не само у спорту, већ и другим пословима и у животу. Волела бих да израстете у праве људе, то је верујте ми на првом месту”, истакла је Милица, истакавши да је њена жеља одувек била да ради са децом, јер ничега нема лепшег од дечијег осмеха и радости.

Подсетивши да је играла у 20 иностраних клубова, у петнаестак земаља, Дабовићка је додала да је поносна што је била капитен једне величанствене и најбоље генерације српских кошаркашица, као и својим личним успехом.

Фото ГрачаницаОнлајн: Милица Дабовић са децом из Грачанице

“Волела бих да сви ви будете успешни, не само у спорту, него и у животу, као и ја и да верујете да се чуда дешавају и да верујете да за све постоји разлог”, рекла је на крају Милица Дабовић, позвавши малишане да се определе за спорт и да дођу у кошаркашки камп Милице Дабовић, на тари, од 4. до 13. и од 13. до 22. Августа.

Позивом: “Дођите да учимо о животу и да учимо о кошарци”, Милица Дабовић се поздравила се децом из Грачанице, сликавши се њима и делећи аутограме, уз обећање да ће их ускоро поново посетити.

Позната кошаркашица је своју играчку каријеру завршила освајањем европског злата и олимпијског сребра у репрезентацији Србије, чији је била и капитен. Против Луксембурга у Краљеву, новембра прошле године, победом у утакмици квалификација за Европско првенство, Милица Дабовић је завршила своју играчку каријеру.


Ексклузивни интервју са Милицом Дабовић, можете прочитати овде.


Анђелка Ћуп

Save