Канцеларија за КиМ позива Албанце да поштују своје српске комшије

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију

Поводом протеста групе Албанаца због повратка Срба у село Љубожда код Истока, саопштењем се огласила Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

„Данашњи протест групе пропагандом заведених Албанаца у селу Љубожда код Истока, где се пре неколико дана вратило 13 српских породица, доказ је да Косово и Метохија мора да пређе још дуг пут до мултиетничког друштва у којем ће сви грађани бити третирани једнако. Поједини Албанци на Косову и Метохији, очигледно, на веома погрешан начин каналишу своје незадовољство катастрофалном социјално-економском ситуацијом, чију последицу једнако осећају и Срби и Албанци“, каже се у саопштењу.

Не може бити ни мултиетничког друштва, ни складног суживота, ни европске будућности, ни економског напретка на територији на којој се бележи нижа стопа повратка расељених него на најкрвавијим афричким постконфликтним подручјима, поручују из Канцеларије за КиМ уз позив „Албанцима на Косову и Метохији да поштују своје српске комшије и да учине одлучујући корак ка превазилажењу стереотипа и омраза из прошлости.“

 

Анђелка Ћуп