У Драгољевцу код Истока напад на повратникe

Напад на повратникe, запаљен грађевински материјал

У селу Драгољевац, у општини Исток запаљена су врата и грађевински материјал на кући, власника Ранка Миљковића. Данас је требало да започну радои на изградњи куће породици Благоја Зувића, али су ноћас непознати починиоци запалили и његов грађевински материјал.

У општини Исток, у селу Драгољевац, запаљен грађевински материјал двојице повратника, Ранка Миљковића и Благоја Зувића, саопштено је из Министартва за повратак и заједнице. „Два инцидента у само једном дану и протест против повратника који је био организован пре нколико дана у Љубожди код Истока, наводе нас на мишљење да је неко озбиљно против процеса повратка, иако он и није на нивоу на коме би требало да буде. Министарство за заједнице и повратак има потешкоћа у свим сферама повратка и овакви инциденти додатно отежавају мукотрпан рад на повратку оних који су заинтересовани да се врате својим кућама. Ми ћемо и поред свега што се дешава наставити да будемо на терену са повратницима и пружати им подршку да опстану у местима повратка”, саопштено је из Министартва за повратак и заједнице са поруком да полиција Косова мора да решава овакве случајеве како би повратници били сигурни, а повратак успешнији.

Напад на повратникe, запаљена врата на кући

Из МЗП поручују да су забринути за сваког повратника и да поред свих напада и протеста уперених против повратка расељених, не одустају од права свих прогнаних да се врате својим кућама.

Анђелка Ћуп