„Авенија“ изузетно запажена на међународној манифестацији у Врњачкој Бањи

Фото: Авенија

Удружење пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села, учствовало је са производима сопствене кројачке радионице и јелима са Косова и Метохије, на Међународном сајму народног стваралаштва, прела и посела у Врњачкој Бањи. Учешће „Авеније“ на овој међународној манифестацији, било је изузетно запажено и посећено.

„Од свих учесника Сајма народног стваралаштва, прела и посела у Врњачкој Бањи, добиле смо позив да учествујемо на њиховим манифестацијама, а сви су такође изразили жељу да буду наши гости када будемо организовали манифестацију тог карактера“, каже се у саопштењу Удружења пословних жена „Авенија“.

Чланице „Авеније“ су посетиоцима сајма представиле етно гардеробу, тканице, ручне радове, сувенире и остале производе из своје радионице. За националну кухињу припремиле су богат мени, на коме је било преко тридесет врста националних јела и слаткиша са простора Косова и Метохије.

Фото: Авенија

„Посећеност штанда је била више него задовољавајућа. Велики број грађана и представници многих медија су показали велико интересовање за наше производе. Подршку нам је дао и наш суграђанин, господин Момир Талић, директор Комерцијалне банке у Грачаници, који је део времена провео за нашим штандом, због чега смо му јако захвалне. Посебну част нам је указао председник општине Врњачка Бања, господин Бобан Ђуровић, који је пред свим учесницима и гостима поздравио наше удружење и захвалио нам се на учешћу“, кажу у УПЖ „Авенија“.

Од организатора манифестације, Удружења ‘’Златне нити’’ из Врњачке Бање, “Авенија” је добила захвалницу и диплому за учешће и аранжирање штанда.

Фото: Авенија

Четрнаести по реду, Међународни сајам народног стваралаштва, прела и посела у Врњачкој Бањи, одржан је од 31. марта до 2. априла и на њему су ове године представљене следеће дисциплине: домаћа радиност (ткање, везење, хеклање,девојачка спрема итд.), кулинарство (традиционална јела и обичаји –Ускршњи празници.), приповедање беседника (изворно стваралаштво песмом и игром) и дефиле учесника у народној ношњи на тргу у Врњачкој Бањи. Осим учесника из Србије, учествовали су и гости из Аустрије, Словеније, Норвешке , Македоније, Црне Горе, Палестине и Француске.

Учешће УПЖ “Авеија” из Лапљег Села, на сајму у Врњачкој Бањим поџала је општина Грачаница.

 

Анђелка Ћуп