Srpska lista: Aleksandar Jablanović je samozvanac

Српска листа

Српска листа

Povodom iformacije da je Aleksandar Jablanović novi šef Srpske liste i izjave zamenika kosovskog premijera, javnom servisu Srbije, Branimira Stojanovića da to nije tačno, saopštenjem, koje niko nije potpisao, oglasila se Srpska lista. Saopštenje prenosimo u celosti…


Saopštenje Srpske liste

Poslanička grupa Srpske liste najoštrije osuđuje novi pokušaj političkog prevrata, koji nastoji da izvede samozvanac Aleksandar Jablanović, lažno se predstavljajući kao predsednik naše političke organizacije. Predsednik Srpske liste je Slavko Simić. Aleksandar Jablanović se samoprograsio za predsednika, bez podrške srpskih poslanika. Pokušao je da obmane i izmanipuliše Kancelariju za registraciju političkih partija. Očekujemo da će se o svemu uskoro detaljno oglasiti Centralna izborna komisija, koja razmatra lažnu dokumentaciju predatu toj Kancelariji, bez pečata i saglasnosti ovlašćenog predstavnika Srpske liste Slavka Simića.
Sasvim je jasno da je reč o novom očajničkom pokušaju da se srpska politička volja stavi pod dirigentsku palicu samovolje pojedinaca, lojalnih onima koji podržavaju napade na interese srpskog naroda i tako, zarad ličnog interesa, dodatno odlože proces formiranja Zajednice srpskih opština. Jablanović već duže vreme pokušava da silom i u dosluhu sa jednim delom vrha vlasti u Prištini, preuzme kontrolu nad političkim životom i voljom našeg naroda, praveći privatne aranžmane sa pojedincima i spletkareći protiv interesa sopstvenih sunarodnika, svih graćana koji žive na Kosovu, pa čak i dojučerašnjih kolega.

Od osnivanja Srpske liste, Jablanović je glavni izvor sukoba i izazivanja podela. Sada, kada je potpuno raskrinkan i posle izbacivanja iz kosovske, najuren i iz Vlade Srbije, pokušava Srpsku listu da tretira kao ličnu svojinu i razbije jedinstvo Srba u institucijama. Aleksandar Jablanović nema nikakvo političko uporište u narodu, niti mogućnost da utiče na volju poslanika Srpske liste, koji će nastaviti da brane i srpski narod i našu političku organizaciju od ovog kriminogenog i antisrpskog nasrtaja. Jablanović može, ako želi, da pravi političku stranku, ali dok god naš glas može da se čuje, neće se kriti iza Srpske liste.
Aleksandar Jablanović može, ako želi, da proda i svoj integritet, obraz, i dedovinu, ali interesi srpskog naroda na Kosovu nisu na prodaju.


Anđelka Ćup