Иван Тодосијевић нови министар локалне самоуправе у Влади Косова

Иван Тодосијевић и Иса Мустафа

Иван Тодосијевић, нови је министар локалне самоуправе у Влади Косова, док је на место заменика министра за рад и социјално старање, Иса Мустафа данас поставио Мирјану Јевтић.

„Парламентарни политички субјекат Српска листа, који је у коалицији од 09.12.2014. године са Демократском партијом Косова и Демократским савезом Косова, предлажио је данас промене у ресорима који су припали Српској листи на основу броја мандата у Скупстини Косова и на основу коалиционог споразума ПДК-ЛДК-СЛ“, каже се у саопштењу Српске листе, достављеном медијима.

Српска листа је такође саопштила да ове кадровске промене подржава и већина чланова посланичког клуба Српске листе, која партиципира у раду Скупштине Косова и да су оне урађене искључиво у сврху бољег и ефикаснијег рада Српске листе кроз централне институције.

Најновије кадровске промене у Влади Косова, за ГрачаницуОнлајн, потврдио је и шеф посланичког клуба Српске листе, Славко Симић.

Иван Тодосијевић је био председник Привременог органа општине Звечан у систему Републике Србије, док је Мирјана Јевтић кратко време била министарка локалне самоуправе у Влади Косова, али је на то место поднела оставку после сукоба у Српској листи крајем прошле године.

Анђелка Ћуп