fbpx

Ivan Todosijević novi ministar lokalne samouprave u Vladi Kosova

Иван Тодосијевић и Иса Мустафа

Иван Тодосијевић и Иса Мустафа

Ivan Todosijević, novi je ministar lokalne samouprave u Vladi Kosova, dok je na mesto zamenika ministra za rad i socijalno staranje, Isa Mustafa danas postavio Mirjanu Jevtić.

„Parlamentarni politički subjekat Srpska lista, koji je u koaliciji od 09.12.2014. godine sa Demokratskom partijom Kosova i Demokratskim savezom Kosova, predlažio je danas promene u resorima koji su pripali Srpskoj listi na osnovu broja mandata u Skupstini Kosova i na osnovu koalicionog sporazuma PDK-LDK-SL“, kaže se u saopštenju Srpske liste, dostavljenom medijima.

Srpska lista je takođe saopštila da ove kadrovske promene podržava i većina članova poslaničkog kluba Srpske liste, koja participira u radu Skupštine Kosova i da su one urađene isključivo u svrhu boljeg i efikasnijeg rada Srpske liste kroz centralne institucije.

Najnovije kadrovske promene u Vladi Kosova, za GračanicuOnlajn, potvrdio je i šef poslaničkog kluba Srpske liste, Slavko Simić.

Ivan Todosijević je bio predsednik Privremenog organa opštine Zvečan u sistemu Republike Srbije, dok je Mirjana Jevtić kratko vreme bila ministarka lokalne samouprave u Vladi Kosova, ali je na to mesto podnela ostavku posle sukoba u Srpskoj listi krajem prošle godine.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: