Никола Ковачевић освојио друго место на светском шампионату у фул контакту у Аустрији

Никола са тренером Слободаном Станисављевићем

Седамнаестогодишњи Никола Ковачевић из Грачанице освојио је друго место и сребрну медаљу на светском шампионату у фул контакту које се одржава у Инзбруку у Аустрији. После јучерашњег тријумфа од 3:0, у категорији до 91. кг, над Карлом Еласом кога је победио у борби на домаћем терену, Никола је данас поражен од Мађара Томаса Бароша.

Барош је имао очигледну предност јер борилачке вештине тренира од своје шесте године, за разлику од нашег Николе који се овим спортом активно бави тек две године.

Фото: приватна архива

Младог кик боксера из Грачанице пораз  није обесхрабрио. Поручује да је задовољан сребрном медаљом, али да ће наставити да тренира како би већ наредне године освојио светски трон у фул контакту.

„Наравно да ћу  још интензивније тренирати и  борити се. Мој циљ је да једног дана освојим титулу шампиона света и радићу на томе“, рекао је Никола за наш портал.

После доделе медаља, Никола каже да је и даље под јаким утисцима и емоцијама.

„Пресрећан сам што се кући враћам са сребром и што сам на овом такмичењу бранио боје Србије“, рекао је Никола.

Млади борац из Грачанице у Аустрији је наступао испред нишког Кик бокс клуба. Николин тренер Слободан Станисављевић је поносан на успех младог кик боксера и каже да сребро на Николинм грудима сија јаче од било ког злата.

Никола Ковачевић, Фото: ГрачаницаОнлајн

„Веома сам поносан на свог тренера који ме је од почетка подржавао и помагао, а још срећнијим ме чини то што смо показали свету да мора да направи места и за оне такмичаре који долазе из једне мале енклаве“, рекао је Никола Ковачевић за ГрачаницаОнлајн.

Никола Ковачевић је ученик трећег разреда приштинске Гимназије која је измештена у Лапљем Селу.

И.М.