Успомена на Призрен сачувана у новинарском перу Боривоја Угриновића

Фото: Плакат

Промоција књиге Боривоја Угриновића „Путешествије старим и новим светом“ биће одржана у призренској Богословији у четвртак 26. априла у 13 часова и у Грачаници истог дана у 20 часова, саопштено је из Дома културе који је организатор овог догађаја.

„Књига Путешествије старим и новим светом Боривоја Угриновића, истакнутог призренског новинара, хроничара и песника, сачињена је од осам литерарних делова (прича, приповести, импресионистичких записа). Он дочарава амбијент  свога града и косовског усуда, и није му страно понирање у измаштану прошлост и литерарно оживљавање сугестивних ликова и догађаја“- написао је рецензент Ђорђе Јевтић.

Боривоје Угриновић (1961. Призрен) је професионални новинар. Био је уредник више телевизијских редакција у Призрену, Приштини, Београду, Нишу, Прокупљу, Гњилану. Током ратних година 1998-1999. био је извештач са Косова и Метохије и Југа Централне Србије. Након егзодуса Срба са Косова и Метохије живи у Нишу. Члан је Удружења новинара Србије, Друштва новинара Косова и Метохије, Друштва књижевника Косова и Метохије.