Uspomena na Prizren sačuvana u novinarskom peru Borivoja Ugrinovića

Foto: Plakat

Promocija knjige Borivoja Ugrinovića „Putešestvije starim i novim svetom“ biće održana u prizrenskoj Bogosloviji u četvrtak 26. aprila u 13 časova i u Gračanici istog dana u 20 časova, saopšteno je iz Doma kulture koji je organizator ovog događaja.

„Knjiga Putešestvije starim i novim svetom Borivoja Ugrinovića, istaknutog prizrenskog novinara, hroničara i pesnika, sačinjena je od osam literarnih delova (priča, pripovesti, impresionističkih zapisa). On dočarava ambijent  svoga grada i kosovskog usuda, i nije mu strano poniranje u izmaštanu prošlost i literarno oživljavanje sugestivnih likova i događaja“- napisao je recenzent Đorđe Jevtić.

Borivoje Ugrinović (1961. Prizren) je profesionalni novinar. Bio je urednik više televizijskih redakcija u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju, Gnjilanu. Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i Juga Centralne Srbije. Nakon egzodusa Srba sa Kosova i Metohije živi u Nišu. Član je Udruženja novinara Srbije, Društva novinara Kosova i Metohije, Društva književnika Kosova i Metohije.