Томић и Хоуп о верификацији диплома

Иван Томић и Џејмс Хоуп

Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић састао се данас са Џејмсом Хоупом, шефом мисије УСАИД-а на Косову коме је представио програм стажирања и процес верификације диплома, као и инфраструктурне пројекте који су рађени, али и „Наш план“ и „Рапид Респонсе“ пројекат у које је укључен УНДП.

„Причали смо о процесу помирења и пројектима који могу томе да допринесу. Канцеларија за питања заједница се доста ослања на подршку међународне заједнице и због тога је јако важно што је мисија УСАИД-а препознала квалитет нашег рада који је представљен у годишњем билтену, опширно и са пуно илустрација. Надамо се већој и бољој сарадњи са овом мисијом у будућности. Такође, разговарали смо и о програмској платформи “Наш план“ и пројекту „Рапид Респонсе“ који радимо у сарадњи са УНДП-ом, а који је мисији УСАИД-а посебно интересантан. Видећемо да ли је могуће успоставити сарадњу након састанака са директорима УСАИД-ових програма“, казао је Томић.

Хоуп је изразио задовољство што постоји канцеларија која у складу са својим могућностима, како је рекао, брине о обичним људима и њиховим проблемима на терену.

„УСАИД АКТ програм као и Агро програм су слични пројектима које реализује канцеларија и трудићемо се да имамо сарадњу по многим питањима у будућности“, казао је Хоуп и додао да се, у сарадњи са Канцеларијом за питања заједница, нада конкретним пројектима којима може да се допринесе бољем економском развоју, као и размени искустава са људима како би живот био што квалитетнији.

Save