Saradnja KPZ i norveške ambasade još jača u budućnosti

Иван Томић и Пер Странд Сјастадом

Иван Томић и Пер Странд Сјастадом

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške na Kosovu, Per Strand Sjastadom, kome je predstavio godišnji izveštaj o radu kancelarije, na čijem je čelu.

U razgovoru sa norveškim ambasadorom, Tomić je posebno istakao program stažiranja koji finansira ambasada Norveške i ambasadoru zahvalio na saradnji i pruženoj podršci na razvoju startegije „Naš plan“.

„Projekat stažiranja je izuzetno važan za sve zajednice. To je jedini projekat koji je na ovaj način podržao mlade ljude i pružio im priliku da budu deo institucija, upoznaju se sa njihovim radom, nauče nešto novo i time unaprede svoje znanje. Obavljajući praksu u institucijama, stažisti su na osnovu onoga što su videli, mogli da izvuku zaključke koji će im kasnije biti od pomoći, a možda i od presudne važnosti pri izboru zaposlenja“, kazao je Tomić.

Ambasador Sjastad je zadovoljan, kako je rekao, ne samo saradnjom, već kompletnim radom Kancelarije za pitanja zajednica. Dodao je da će se i u narednom periodu nastaviti saradnja i da će ambasada Norveške i dalje pružati podršku programu stažiranja, ali i da će pomoći u finansiranju projekata koji su od vitalnog značaja za zajednice.

A.Ć.