Српска листа: Одлука Специјалног тужилаштва срамна и скандалозна

Фото: Архива

Одлука специјалног тужилаштва о обустављању истраге против осумњичених за убиство четрнаесторице српских жетелаца у Старом Грацку код Липљана је апсолутно срамна и скандалозна. Она доказује да на Косову и Метохији не постоје право и правда када су у питању злочини над Србима, саопштила је Српска листа.

Осудивши одлуку Специјланог тужилаштва Косова, Српска листа у саопштењу медијима наводи да је „веома тешко градити поверење према највшим правним инстанцама на Косову, ако имамо једнострану правну перспективу која је политички осмишљена, како би се заштитили они који су већ починили злочин и који ће сутра поновити злочин“.

„На Косову и Метохији, на жалост, све се заснива на политичким и неправедним инструментима који су инсталирани последњих седамнаест година, а оваке одлуке највише понижавају породице убијених жетелаца“, нагашаве се у саопштењу у коме се даље наводи:

„Срби ће наставити отворену и бескомпромисну борбу за право и правду, а овакве одлуке су доказ да Косовске институције немају нити легалитет, нити легитимитет да воде овакве и случне судске процесе. Међународна заједница након ове срамне одлуке не сме да ћути, јер ћутањем понижава људска права која су универзални систем вредности на којима је грађен савремени светски поредак, а нама су већ седамнаест година на Косову и Метохији, отворено погажена људска права“, закључује се на крају саопштења које потписује председник Српске листе Славко Симић.

 

И.М.