fbpx

Ivan Tomić: Neophodna iskrena želja da se reše problemi zajednica

Иван Томић и Наталија Апостолова

Иван Томић и Наталија Апостолова

Kancelarija za pitanja zajednica bila je uključena u mnoge važne projekte i procese, zbog čega je važna njena uloga i u budućnosti, složili su se direktor ove kancelarije, Ivan Tomić i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova.

O radu Kancelarije za pitanja zajednica i mogućnostima za njegovo unapređenje u narednom mandatu, razgovarali su danas u Prištini Ivan Tomić i natalija Apostolova.

Specijalnoj predstavnici EU na Kosovu, Tomić je predstavio godišnji bilten Kancelarije, istakavši važnost sprovedenih projekata, posebno infrastrukturnih, kao i projekata u izolovanim sredinama, ali i onih koji su od opšteg značaja.

„Važno je ne izostavljati zabačene sredine, one kojima je pomoć najpotrebnija. Takođe, jako je bitna i pomoć pružena nevećinskom stanovništvu u albanskim opštinama, jer oni danas imaju najmanje prava. Nadam se da će Zajednica srpskih opština odgovoriti svim izazovima i doprineti stabilnosti u opstanku i poboljšati povrtak”, rekao je direktor Kancelarije za pitanja zajednica.

Apostolova je konstatovala da je Kancelarija za pitanja zajednica bila uključena u mnoge važne procese i projekte, kao što su verifikacija diploma i program stažiranja, ali i druge važne procese. Zbog toga Kancelarija mora da ima važnu ulogu i u narednom mandatu, kako bi život svih zajednca na Kosovu bio kvalitetniji i bolji.

A.Ć.

%d bloggers like this: