Радови на завршетку објекта у Дому здравља у Д. Гуштерици

Радови на објекту Дома здравља

У Дому здравља у Доњој Гуштерици у току су унутрашњи радови у новосаграђеном објекту, саопштено је из Одељења за урбанизам.

Средства за сређивање првог спрата објекта у вредности од 15.990 обезбедило је Одељење за здравство општине Грачаница. Како је саопштено, у току су радови на адаптацији простора укупне површине 375,35 квадратних метара.

„Да би се постојећи спрат ставио у функцију неопходно је извршити хидроизолаторске радове, радове на нивелизацији подова, обавити облагање подова, глетовање и кречање зидова, уградити унутрашњу столарију и обрадити степениште“, саопштено је из Одељења за урбанизам.

У Доњој Гуштерици је 2010. године, у склопу тамошњег Дома здравља, изграђен нови објекат спратности П+1, а до 2014. године за рад је оспособљено само приземље.

Директор здравства Александар Поповић каже да је завршетак првог спрата објекта било неопходно због повећања броја пацијената и немогућности да се у сређеном приземљу пружи адекватна здравствена заштита свим корисницима.

„Било је неопходно оспособити и први спрат новосаграђеног објекта, како би пацијентима, корисницима услуга Дома здравља пружили још боље и квалитетније услуге, али и побољшали рад запослених“, казао је Поповић за сајт општине Грачаница.

 

А.Ћ.