„Делије“ помажу породилиште у Грачаници

Фото ГрачаницаОнлајн: „Делије“ помажу породилиште у Грачаници

Санитетски материјал и лекове, Гинеколошко – акушерској клиници у Грачаници, уручили су навијачи Црвене Звезде из Грачанице. Новац за куповину неопходних лекова, „Делије“ су сакупиле од продаје улазница за меч Црвене Звезде и Грачанице, који је одигран 23.маја, као и од продаје спортских реквизита, а 200 000 динара је донирао познати водитељ Иван Ивановић.

Навијачи Црвене Звезде са централног Косова, уручили су санитетски материјал и лекове болници у Грачаници, у вредности од 562 000 динара. Средства су прикупљена од продаје улазница и спортских реквизита на гостовању Црвене Звезде у Грачаници.

Стефан Аксић, један од организатора пријатљског и хуманитарног меча између Црвене Звезде и Фудбалског клуба Грачаница, захвалио се свим људима који већ трећу годину, куповином улазница помажу Гинеколошку клинику у Грачаници.

„Укупно је сакупљено 582 000 диара, а од тих средстава, 20 000 смо донирали за нашег друга и пријатеља Дејана Живића (наставник из Грачанице, коме је потребна трасплатација срца, примедба аутора). Од продаје улазница смо сакупили 333 300 динара, 200 000 динара је донирао Иван Ивановић, 13 700 динара је у ову акцију донирао наш друг Александар Крстић од продаје пића, а 15 000 су донирале „Делије“ из Куманова“, рекао је Аксић на конференцији за новинаре, пре уручења помоћи болници у Грачаници.

Фото ГрачаницаОнлајн: Стефан Аксић

Одељење за здравство општине Грачаница максимално помаже болнице и домове здравља у општини и подржава акције хуманитарног карактера како би се обезбедила неопходна средства за мештане, којима су лекови потребни.

„Ми смо у сарадњи са начелницима Гинеколошке и Педијатријске клинике направили списак најпотребнијих ствари које су неопходне за њихов даљи рад и то смо обезбедили. Ово је трећа година заредом како навијачи Црвене Звезде све ово организују, тако да им се још једном захваљујем, а ми из општине смо им били само логистичка подршка. Од прикупљених средстава смо набавили санитетски материјал и ампулиране лекове, што је тренутно најпотребније“, истакао је Александар Поповић, директор Одељења за здрравство општине Грачаница.

Фото ГрачаницаОнлајн: Александар Поповић

Одељење за здравство тренутно ради на изградњи покривеног објекта који ће служити као чекаоница у болници у Лапљем Селу, где дневно прође преко 80 пацијената, као и на санирању другог спрата Дома здравља у Доњој Гуштерици.

Звонко Ђурђевић, директор болнице у Грачаници и управник Гинеколошко-акушерске клинике, Богољуб Вељковић, захвалили су се на помоћи, истакавши да су пацијенти и запослени добили управо оно што им је најнеопходније.

„Добили смо санитетски материјал и групу лекова без којих не можемо да радимо. Ова врста помоћи која поприма традиционални карактер, пуно нам значи, како у материјалном смислу, тако и у моралном. Нисмо сами, нисмо заборављени“, рекао је Вељковић.


На конференцији за новинаре, одржаној у просторијама општине Грачаница, осим навијача Црвене Звезде и Аександра Поповића, директора Одељења за здравство општине Грачаница, говорио је и градоначелник, Владета Костић. Костић је изразио наду да ће фудбалери Црвене Звезде наставити да долазе у Грачаницу и да ће и у будућости утакмица имати хуманитарни карактер.

Фото ГрачаницаОнлајн: Владета Костић

„Оно што је мени битно и што желим да кажем, јесте да смо прве године имали много више потешкоћа око организације саме утакмице. Имали смо чак и отпор дела јавности, у смислу да ће ту да буде инцидената. Ви сте сведоци да ниједне године није било инцидената и политике и да је на стаиону било само спорта и позитивне атмосфере. То доказује да људи који воле Црвену Звезду и не само Црену Звезду, него људи који воле спорт, нису хулигани, како је мањи или много мањи део јавности покушао да представи све њих или све нас који смо учествовали у организацији. Драго ми је да трећу годину заредом пролази све у најбољем реду и још драже ми је да је сваке године одзив самих грађана све већуи, али и свест код наших грађана расте, па су и износи који користимо за куповину материјала за породилиште, све већи и већи. Сасвим сам сигуран да ће следеће године утакмица бити одиграна и да ће се прикупити још више средстава“, рекао је градоначелник Костић, обећавши да ће се заједно са својим сарадницима потрудити да за отварање спортске хале, такође обезбеде једну познату спортску екипу.

„Ми покушавамо да обезбедимо екипу која би отворила нову спортску халу, онда када општина Грачаница изврши технички пријем са Европском унијом. Уколико и ту утакмицу организујемо и она ће да буде хуманитарног каракртера“, закључио је Костић.

Спортска хала у општини Грачаница се гради средствима Европске уније и њено отварање се очекује до краја ове године.


Анђелка Ћуп