Изложба и почетак рада ликовне колоније „Видовдан 2017“.

Фото:Плакат

Поводом почетка рада ликовне колоније „Видовдан 2017.“ у галерији Дому културе у Грачаници, у четвртак 1. јуна у 20 часова, биће отворена изложба слика Веселина Рајовића, прошлогодишњег добитника награде „Лонгин“, саопштено је из Дома културе.

Ликовна колонија „Видовдан“ одржава се деветнаести пут у оквиру Видовданских свечаности и један је од најважнијих догађаја у ликовном животу на Косову и Метохији. На њој се додељује награда „Лонгин“ за животно дело из области ликовних уметности, као и награда „Димитрије Поповић“ за најуспешнијег младог учесника. Прошлогодишњи добитници награда су Веселин Рајовић и Милена Цветковић. Ове године на ликовној колонији учествоваће десет уметника из Београда, Ниша, Косовске Митровице, Чачка, Суботице, Ћуприје и Новог Пазара: Љубисав Милуновић, Катарина Ђорђевић, Оливера Штрбац, Вук Ђурић, Игор Марковић, Предраг Лојаница, Нера Матијевић, Срећко Здравковић, Фатима Дуровић и Анђела Мујчић.

На изложби Веселина Рајовића биће представљено 16 слика о којима Никола Бешевић у предговору каталога каже: „Уметник, треперећим, светлим фрагментима, цртежом као „недовршеном мишљу“ исијава титраје аморфних облика који попримају спектар црвено-зелено-жуто-сивих и других светлих пигмената, што у том антагонистичком врењу, каквог „Рата и мира“, кроз вибрирајуће форме назируће флоре, портрета…опомиње на сложено стварање форме Љубави.“