Приведен Александар Јаблановић

Foto Wikimedia Commons: Александар Јаблановић

У послеподневним часовима, Косовска полиција је у Лепосавићу привела Александра Јаблановића, председника Партије косовских Срба.

Како је за телевизију Н1 изјавио прдседник Српске листе Славко Симић, Јаблановића је полиција ухапсила јер је пиштољем претио активистима Српске листе који су лепили плакате у близини једне бензинске пумпе у Лепосавићу.


Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију најоштрије осуђује силеџијски напад лидера Партије косовских* Срба Александра Јаблановића на активисте Српске листе у Лепосавићу и апелује на све грађане Србије на Косову и Метохији да не наседају на провокације политичара које је Приштина кандидовала како би унела пометњу међу српски народ у нашој јужној покрајини“, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ поводом тог догађаја.

„Онај ко потеже оружје на своје сународнике само зато што су прозрели каква је његова улога на предстојећим изборима, легитимише се као шегрт терористичке ОВК, и заслужује не само да кривично одговара, већ и да одговара пред судом историје, који је строжи од било које правосудне институције“, закључује се у саопштењу и још једном упућује недвосмиислена подршка Српкој листи на предстаојећим косовским парламентарним изборима.


А.Ћ.