ИЗБОРИ 2017: Предизборни скуп у Угљару: Српска листа, народна листа

Фото ГрачаницаОнлајн: Српска листа, Предизборни скуп у Угљару

Пред неколико стотина мештана, у Угљару је одржан предизборни скуп Српске листе. На скупу су говорили: заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Петар Петковић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милш Вучевић, председник општине Гачаница, Владета Костић и Звонко, председник Покрајиског одбора Социјалистичке партије . Са скупа је поручено да грађани у што већем броју изађу на изоре 11. јуна и да гласају за Српску листу, једину политичку опцију коју подржава Република Србија и да је то једини гарант опстака Срба на овим просторима.

Предизборни скуп Српске листе у Угљару код Косова Поља, коме је присуствовало више стотина симпатизера, отворио је градоначелник Грачанице, Владета Костић који је рекао да Српска листа мора освојити свих десет мандата на недељним ванредним парламентарним изборима. Градоначелник Костић каже да остаје при изјави да су остали српски учесници на изборима штеточине и паразити.

„Не смемо оставити простора управо тим ситним штеточинама, који су били паразити на телима крупних звери и радили само за свој џеп. Не смемо дати простора онима који ће да дођу само у време избора, онима који не живе са нама и чија деца не иду у исте школе где и наша. Не смемо дати простора онима који дођу, узму и продају један мандат“, поручио је Костић, нагласивши да је једино Српска листа гарант да ће Срби имати бесплатно лечење и да ће српска деца ићи у школу по систему Републике Србије.

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, праћен громогласним аплаузом присутних, пренео је присутнима поздраве Александра Вучића и рекао да је Српска листа која једина има подршку званичног Београда, народна, а не страначка.

Фото ГрачаницаОнлајн: Српска листа, Предизборни скуп у Угљару

“Држава Србија може само да подржи и да стане иза Српске листе, јер наша држава подржава само једну листу, што и није најважније. Најважније је да Српску листу подржава српски народ на Косову и Метохији. Наш народ подржава ову листу и ово је народна листа, ово није страначка листа. Ово нису за нас страначки избори, ово су за нас државни, национални избори,” рекао је Вучевић.

Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, позвао је Србе да гласају за Српску листу која једина може и жели да спречи оснивање такозване Војске Косова.

„Нисмо подељени, нисмо разједињени, не идемо у више колона, само је једна Српска листа. Они који би да се деле, нека добро знају да српски народ није уз њих и добро сви ви знајте да они, иако се нажалост само зову Срби, немају никакве везе са државом Србијом и са идејом очувања српских националних интереса“, нагласио је Петковић.

У име кандидата за посланике у Скупштии Косова, говорио је Бранимир Стојановић, на чији се позив на бину попела и Перса Стојковић из Паралова коју су прошле године на сопственом имању претукли Албанци.

Фото ГрачаницаОнлајн: Перса Стојковић

„Бака Перса је та која је пре годину дана нама свима одржала лекцију како се брани своја међа. Иако врло често сама у брдско- планинском селу Паралову, имала је снаге да стане пред насилнике и да им каже: „Не, ово је моја међа и даље нећете моћи“, рекао је Стојановић, позвавши Србе да у што већем броју изађу на изборе 11. јуна и да гласају за оне који ће имати задатак и обавезу да поштују народну вољу.

Председник покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Звонко Стевић, изјавио је да је Српска листа једини гарант за опстанак Срба на Косову и Метохији и да зато има подршку председник Републике Србије, Александра Вучића и вршиоца дужности српског премијера, Ивице Дачића.

Предизборни скупови Српске листе, пре Угљара, одржани су још у Лепосавићу, Грачаници, Гораждевцу, Звечану и Кусцу.

Анђелка Ћуп