IZBORI 2017: Predizborni skup u Ugljaru: Srpska lista, narodna lista

Фото ГрачаницаОнлајн: Српска листа, Предизборни скуп у Угљару

Фото ГрачаницаОнлајн: Српска листа, Предизборни скуп у Угљару

Pred nekoliko stotina meštana, u Ugljaru je održan predizborni skup Srpske liste. Na skupu su govorili: zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Milš Vučević, predsednik opštine Gačanica, Vladeta Kostić i Zvonko, predsednik Pokrajiskog odbora Socijalističke partije . Sa skupa je poručeno da građani u što većem broju izađu na izore 11. juna i da glasaju za Srpsku listu, jedinu političku opciju koju podržava Republika Srbija i da je to jedini garant opstaka Srba na ovim prostorima.

Predizborni skup Srpske liste u Ugljaru kod Kosova Polja, kome je prisustvovalo više stotina simpatizera, otvorio je gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić koji je rekao da Srpska lista mora osvojiti svih deset mandata na nedeljnim vanrednim parlamentarnim izborima. Gradonačelnik Kostić kaže da ostaje pri izjavi da su ostali srpski učesnici na izborima štetočine i paraziti.

„Ne smemo ostaviti prostora upravo tim sitnim štetočinama, koji su bili paraziti na telima krupnih zveri i radili samo za svoj džep. Ne smemo dati prostora onima koji će da dođu samo u vreme izbora, onima koji ne žive sa nama i čija deca ne idu u iste škole gde i naša. Ne smemo dati prostora onima koji dođu, uzmu i prodaju jedan mandat“, poručio je Kostić, naglasivši da je jedino Srpska lista garant da će Srbi imati besplatno lečenje i da će srpska deca ići u školu po sistemu Republike Srbije.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, praćen gromoglasnim aplauzom prisutnih, preneo je prisutnima pozdrave Aleksandra Vučića i rekao da je Srpska lista koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda, narodna, a ne stranačka.

Foto GračanicaOnlajn: Srpska lista, Predizborni skup u Ugljaru

“Država Srbija može samo da podrži i da stane iza Srpske liste, jer naša država podržava samo jednu listu, što i nije najvažnije. Najvažnije je da Srpsku listu podržava srpski narod na Kosovu i Metohiji. Naš narod podržava ovu listu i ovo je narodna lista, ovo nije stranačka lista. Ovo nisu za nas stranački izbori, ovo su za nas državni, nacionalni izbori,” rekao je Vučević.

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, pozvao je Srbe da glasaju za Srpsku listu koja jedina može i želi da spreči osnivanje takozvane Vojske Kosova.

„Nismo podeljeni, nismo razjedinjeni, ne idemo u više kolona, samo je jedna Srpska lista. Oni koji bi da se dele, neka dobro znaju da srpski narod nije uz njih i dobro svi vi znajte da oni, iako se nažalost samo zovu Srbi, nemaju nikakve veze sa državom Srbijom i sa idejom očuvanja srpskih nacionalnih interesa“, naglasio je Petković.

U ime kandidata za poslanike u Skupštii Kosova, govorio je Branimir Stojanović, na čiji se poziv na binu popela i Persa Stojković iz Paralova koju su prošle godine na sopstvenom imanju pretukli Albanci.

Foto GračanicaOnlajn: Persa Stojković

„Baka Persa je ta koja je pre godinu dana nama svima održala lekciju kako se brani svoja međa. Iako vrlo često sama u brdsko- planinskom selu Paralovu, imala je snage da stane pred nasilnike i da im kaže: „Ne, ovo je moja međa i dalje nećete moći“, rekao je Stojanović, pozvavši Srbe da u što većem broju izađu na izbore 11. juna i da glasaju za one koji će imati zadatak i obavezu da poštuju narodnu volju.

Predsednik pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Zvonko Stević, izjavio je da je Srpska lista jedini garant za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da zato ima podršku predsednik Republike Srbije, Aleksandra Vučića i vršioca dužnosti srpskog premijera, Ivice Dačića.

Predizborni skupovi Srpske liste, pre Ugljara, održani su još u Leposaviću, Gračanici, Goraždevcu, Zvečanu i Kuscu.

Anđelka Ćup