Branimir Stojanović: Izbori pokazali da građani veruju u Srpsku listu

Фото ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

Фото ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

Posle završenih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, u Gračanici, u dva izborna štaba, koji se nalaze u neposrednoj blizini, različito raspoloženje. U štabu Srpske liste, veselo i raspevano, ispred stranačkih prostorija nekoliko desetina pristalica koji skandiraju „Srpska, Srpska“, dok je u štabu Samostalne liberalne stranke, mirno i bez euforije.

U ime Srpske liste, simpatizerima i novinarima se obratio kandidat za poslanika i zamenik premijera odlazeće Vlade Kosova, Branimir Stojanović, proglasivši pobedu Srpske liste i zahvalivši se glasačima, a pre svega aktivistima, koji su, kako je rekao, izneli najveći teret u predizbornoj kampanji.

This slideshow requires JavaScript.

„Prema našim prvim informacijama, Srpska lista je osvojila oko 65% glasova. Još je rano da se govori o mandatima, ali za nas lično je bilo važno da u svojim sredinama gde živimo, napravimo rezultat kojim ćemo pokazati da ova sredina želi da nas delegira. Potrebno je da se saberu svi rezultati kako bismo saznali ko je postao poslanik. Ono što je važno, jeste da je Srpska lista napravila fantastičan rezultat, da ljudi veruju u Srpsku listu i u politiku koju vodimo zajedno sa Vladom Srbije“, rekao je Stojanović, naglasivši da će konače rezultate saopštiti Centralna izborna komisija Kosova.

Anđelka Ćup