fbpx

Otvaranje izložbe i uručenje nagrada

Фото: Плакат

Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji „Vidovdan 2017.“ na kojoj će biti uručene nagrade „Longin“ i „Dimitrije Popović“ biće otvorena u galeriji Doma kulture u Gračanici u nedelju 25. Juna 2017. Godine u 20 časova. 

Umetnički savet i žiri Likovne kolonije „Vidovdan 2017“ u sastavu:  mr Petar Đuza, redovni profesor slikarstva, Maja Todić, akademski slikar i Nebojša Jevtić, istoričar umetnosti, urednik likovnog programa Doma kulture „Gračanica“, doneo je odluku da se nagrada „Longin“ dodeli akademskom slikaru, grafičaru i vajaru Velizaru Krstiću iz Beograda, za sveukupno stvaralaštvo iz oblasti likovnih umetnosti. Nagradu „Dimitrije Popović“ za najuspešnijeg mladog stvaraoca na koloniji, žiri je dodelio Vuku Đuriću, grafičkom dizajneru, saopšteno je ranije iz Doma kulture u Gračanici.

Smisao dubokog ulaza većine umetnika u eksplikaciju slike kao angažovane forme na Koloniji, možda, ne bi trebalo gledati kao dokumentarizam ili kritiku društvenih okolnosti. Jedan od mogućih pogleda govori da je reč o savremenom tumačenju slojevite stvarnosti, nametnutih problema i preuzimanju,  kako kolektivne – tako i lične odgovornosti za naše mesto i određenje prema svetu – naglašava u predgovoru ovogodišnjeg kataloga Likovne kolonije Nebojša Jevtić, istoričar umetnosti.

 

I.M.

%d bloggers like this: