Данас почиње „SHIELD“ фестивал у Грачаници

Фото: Плакат (ТОГ)

Међународни фестивал средњовековних вештина и заната SHIELD,  биће отворен вечерас у 20 часова и трајаће до недеље, 25. јуна, саопштила је Туристичка организација Грачанице (ТОГ) у чијој се организацији ова манифестација и одржава другу годину за редом.

Фестивал се ове године одржава у дворишту Основне школе „Краљ Милутин“ у Грачаници.  Туристичка организација и удружења за очување средњовековних вештина и заната „Ред Змаја“ из Грачанице и „Бели Орлови“ из Београда стоје иза комплетне организације ове манифестације на којој се осим витешких турнира за посетиоце организују радионице стреличарства, старих заната и други програми.

Последње припреме пред вечерашње отварање SHIELD фестивала, Фото: ТОГ

Дефилеом витезова и учесника фестива, рутом која води од манастира Грачацица до места одржавања турнира и ове године ће отпочети SHIELD фестивал. Осим такмичња у средњовековним борилачким вештинама програм фестивала предвиђа и пратеће активности: радионице, концерт средњовековне музике, интерактивне радионице средњовековних заната и програм за децу.

Фото: ТОГ

У дворишту ОШ „Краљ Милутин“ се обављају последње припреме пред вечерашње отварање фестивала SHIELD. Постављају се тезге на делу изложбеног простора и монтира арена на којој ће се одвијати витешки турнир.

Програм Фестивала. Фото: ТОГ

Oпштина Грачаница, Мађарска амбасада у Приштини, Хотел Грачаница, Дом културе и Основна школа „Краљ Милутин“ у Грачаници помогли су одржавање Међународног фестивала средњовековних вештина и заната, саопштила је Туристичка организација Грачанице.

И.М.