fbpx

Mladi umetnici velikog srca

NVO „Gračanička omladinski inicijativa“ organizovala je izložbu likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji u kojoj su učestvovali učenici Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice. Izložba je humanitarnog karatkera, a deca su odlučila da novac prikupljen prodajom slika uruče svom nastavniku fizičkog vaspitanja Dejanu Živiću koji se nalazi na lečenju u Beogradu. 

Puna dva meseca se u prostoru Socijalnog inkubatora u Gračanici održavala likovna kolonija u kojoj su učestvovali učenici viših razreda Osnove škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice. Sa njima je radila, strpljivo ih podučavajući tehnici slikanja uljanim bojama, njihova nastavnica Ljiljana Đorić.

Sa decom je radila nastavnica Ljiljana Đorić, Foto: GračanicaOnlajn

„Sada kada gledam slike i crteže ovako izložene, ne mogu da opišem koliko mi je srce puno i koliko sam ponosna na naše mlade umetnike. Njihov talenat je vidljiv, prepuni su elana i stvaralačke energije koju su s lakoćom preneli na platno“, kaže Đorićeva.

Deca su se u atelju socijalnog inkubatora u Gračanici okupljala svakog vikenda i uz pomoć boja, na platno i papir prenosila doživljene emocije ili segmente mladalačke mašte, kaže organzator likovne kolonije i predstavnk NVO „Gračanička omladinska inicijativa“ Dejan Božidarević.

Foto: GračanicaOnljan

„Imamo dosta mladih talenata i drago mi je da je lokalna samouprava to prepoznala i odlučila da podrži čitavu ovu priču“, kaže Božidarević.

Da likovna kolonija bude himanitarnog karaktera bila je početna zamisao organizatora, a odluku da se novac od prodatih slika usmeri kao pomoć nastavniku fizičkog vaspitanja Dejanu Živiću deca su sama donela.

„Jako sam ponosna na njih, jer su pokazali da imaju veliko srce“, ističe njihova nastavnica likovnog Ljiljana Đorić.

Najmlađi posetilac izložbe, Foto: GračanicaOnlajn

Posle Vidovdna, izložba dečijih likovnih radova koja je danas bila postavljena na Trgu Oslobodiocima u centru Gračanice, seli u se u prostor Galerije Doma kulture.

„Od trećeg jula radove izlažemo u Galeriji i radujem se zbog toga, jer imamo zlatnu decu koja su nam održala lekciju o humanosti“, zaključuje je projekt menadžer NVO „Gračanička omladinska inicijativa“ Dejan Božidarević.

Ivan Miljković

 

 

%d bloggers like this: