Премијера филма “Глава куће”

Фото ГрачаницаОнлајн: Премијера филма “Глава куће”

Невладина организација “Комуникација за развој друштва” – ЦСД, данас је организовала премијерно приказивање документарног филма под називом „Глава куће“. Филм је настао у сарадњи НВО „Комуникација за развој друштва“ и продукције „ГрачаницаОнлајн“ у оквиру пројекта “Право жена у демократском друштву”. Поменути пројекат ЦСД је спровео у сарадњи са “Адвоцацy Траининг анд Ресоурце Центер”- ATRC из Приштине, уз финансијску подршку Агенције САД за међународни развој (United States Agency for International Development, USAID), кроз програм “Ангажовање за једнакост“, а из тематске области “Оснаживање жена кроз побољшане свести о имовинским правима жена”.

Пре приказивања дикументарног филма “Глава куће”, менаџер пројекта, Оливер Вујовић, представио је резултате истраивањ на тему имовинских права жена које је урадио ЦСД.

Циљ пројекта је био приказивање реалне ситуације у погледу имовинских права жена, као и да се побољша способност жена на Косову да остваре своја имовинска права, као равноправни грађани/ке према закону.

Фото ГрачаницаОнлајн: Премијера филма “Глава куће”

Директни корисници пројекта су жене, као и организације цивилног друштва које се баве питањима жена са територије шест општина са већински српским становништвом на Косову (Грачаница, Штрпце, Ранилуг, Клокот, Партеш и Ново Брдо). Правосудне институције и локалне самоуправе као заинтересоване стране, такође су имале битну улогу током реализације пројекта.

Филм “Глава куће”, као и истраживање, налази се на сајту ЦСД-а,

www.csdkosovo.org

Анђелка Ћуп